17.8 C
Craiova
vineri, 13 septembrie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalCONGRESUL PSD - Ciolacu: Avem generaţii întregi care fac azi pasul spre maturitate, după ce şi-au trăit copilăria şi adolescenţa între un preşedinte turnător şi un preşedinte absent

CONGRESUL PSD – Ciolacu: Avem generaţii întregi care fac azi pasul spre maturitate, după ce şi-au trăit copilăria şi adolescenţa între un preşedinte turnător şi un preşedinte absent

Marcel Ciolacu, care a fost reales sâmbătă președinte al PSD și desemnat candidat al partidului la alegerile prezidențiale, i-a criticat dur pe ultimii doi preşedinţi ai ţării, afirmând că sunt „un preşedinte turnător şi un preşedinte absent”. „După 20 de ani, România are nevoie de un preşedinte care să arate respect pentru funcţia publică, un preşedinte pentru care Constituţia nu este o carte oarecare, ci legea fundamentală care îi ghidează orice acţiune”, a mai spus Ciolacu. Acesta a lansat un atac dur la adresa PNL, spunând că observă ”agitaţia unora care au trecut de la ”prin noi înşine, dar cu PSD”, la tot felul de ameninţări ridicole la adresa noastră”. ”Vă rog să ignoraţi acest circ”, le-a transmis Ciolacu delegaţilor la congres, subliniind că PSD „a fost adultul din cameră”, notează News.ro.

„Nici fiul meu, nici majoritatea tinerilor de vârsta lui, care votează anul acesta, nu au cunoscut un alt model de preşedinte.  Avem generaţii întregi care fac astăzi pasul spre maturitate, după ce şi-au trăit copilăria şi adolescenţa, între un preşedinte turnător şi un preşedinte absent.  Deci, să nu ne mai mirăm atunci când vedem că mulţi tineri aleg populismul şi extremismul. În loc să îi blamăm superior,  eu vă rog, mai bine le dăm o alternativă corectă.  Trebuie să le spunem că, în ultimii 20 de ani, dispreţul, sfidarea şi nepăsarea faţă de oameni au fost accidente ale istoriei! Trebuie să le spunem că instituţia prezidenţială nu este nici un malaxor de tocat vieţi şi nici o agenţie de turism personală!  Trebuie să le spunem că democraţia nu se conjugă niciodată cu verbul a ”urî”.  Ura este barosul celor care vor să dărâme, nu să construiască”, a afirmat Marcel Ciolacu în discursul ţinut sâmbătă la congresul în care PSD îi validează candidatura pentru funcţia de preşedinte al României. 

România „are nevoie de un preşedinte echilibrat“, „care să muncească alături de oameni pentru bunăstarea lor“, „să îşi ducă ţara cu demnitate în direcţia corectă“

„Avem nevoie de un preşedinte care să facă politică de stat, nu politica unui partid, iar paltonul prezidenţial nu mai trebuie aruncat pe spinarea oamenilor. Îmi doresc, ca după 20 de ani, să avem un preşedinte care să muncească alături de oameni pentru bunăstarea lor, pentru a reda speranţa şi încrederea oamenilor în binele comun.  Timp de 20 de ani, preşedintele a devenit, dintr-un simbol al speranţei doar o sursă de frustrare în societate. Acesta este adevărul! Vi s-a promis, mai întâi, că o să ”trăiţi bine”. Apoi, vi s-au tăiat salariile şi pensiile. După 10 ani, vi s-a promis o ”Românie educată”. Şi aţi primit un sistem de educaţie eşuat, în care copiii sunt mai expuşi la droguri decât la carte. Adevărul este că onestitatea faţă de cetăţeni a lipsit de la tribuna prezidenţială în ultimii 20 de ani. Am avut preşedinţi cărora nu le-a păsat deloc de oameni”, a adăugat Ciolacu.  

El afirmă că România are nevoie de un preşedinte echilibrat şi care să îşi ducă ţara cu demnitate în direcţia corectă, de un  preşedinte „care să accepte că într-un stat normal puterea trebuie împărţită, nu acaparată de un singur om sau de un sigur partid”.

„După 20 de ani, România are nevoie de un preşedinte care să arate respect pentru funcţia publică, un preşedinte pentru care Constituţia nu este o carte oarecare, ci legea fundamentală care îi ghidează orice acţiune. (…) România nu trebuie să mai aibă un preşedinte care îi împarte pe români în buni şi răi, între cei de aici şi cei de peste hotare, între cei de stânga şi cei de dreapta, între tineri şi pensionari, între public şi privat, între săraci şi bogaţi”, a mai afirmat Ciolacu.

”Mă uit în sală…. şi văd o mulţime de colegi, de prieteni, de fapt. Pe toţi ne leagă un lucru: dorinţa de a face românilor viaţa mai bună! Iar românii de curând ne-au răspuns… PSD A CÂŞTIGAT alegerile locale şi europarlamentare! Să fim mândri de asta! Suntem învingători! Asta este forţa PSD!”, ” a mai spus Ciolacu.

Citește și: Marcel Ciolacu a fost reales președinte al PSD și desemnat candidat la alegerile prezidențiale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS