17.8 C
Craiova
vineri, 13 septembrie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaCONGRESUL PSD - Ciolacu: Până la sfârşitul anului vom avea o aderare completă la spaţiul Schengen

CONGRESUL PSD – Ciolacu: Până la sfârşitul anului vom avea o aderare completă la spaţiul Schengen

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, sâmbătă, la Congresul PSD, că România va adera complet la spaţiul Schengen până la finalul acestui an, scrie News.ro.

„De 13 ani, România ciocănea la uşa Schengen şi nu ne auzea nimeni. Guvernul României pe care îl conduc a reuşit să deschidă această uşă. După ani întregi de promisiuni, lucrurile au început să se mişte. Şi vă spun acum, foarte convins şi cu mai multe informaţii decât dvs.: până la sfârşitul anului, vom avea o aderare completă la spaţiul Schengen. În 2026, România va intra şi în OCDE”, a afirmat Marcel Ciolacu în discursul ţinut în faţa celor peste 2000 de delegaţi prezenţi la evenimentul organizat la Romexpo.. 

Acesta a mai spus că „România nu mai poate fi spectator în propriile sale relaţii externe. România este un stat mare, doar preşedinţii din ultimii 20 de ani au fost mici”.

„Am demonstrat că se poate atunci când acţionezi strategic şi ai un plan. (…) Interesele economice ale României vor fi cap de listă în relaţiile noastre externe”, a mai afirmat liderul PSD.

Citește și: Polițiștii doljeni au reținut 14 permise și au dat amenzi de 35.000 lei în ultimele 24 de ore

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS