21.4 C
Craiova
vineri, 13 septembrie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalSondaj CURS - Cum arată turul 2 la prezidențiale și clasamentul pentru parlamentare

Sondaj CURS – Cum arată turul 2 la prezidențiale și clasamentul pentru parlamentare

Turul 2 al alegerilor prezidenţiale ar putea să-i aibă drept competitori pe Marcel Ciolacu şi pe Nicolae Ciucă, potrivit rezultatelor unui sondaj CURS. Locul al treilea în intenţiile de vot revine lui Mircea Geoană, urmat la doar un procent de liderul AUR George Simion.

În ceea ce priveşte votul la parlamentare, PSD se situează pe primul loc, urmat de PNL, AUR şi de Alianţa Dreapta Unită. Atât UDMR, cât şi partidul Dianei Şoşoacă, ar obţine cele 5% din voturi necesare intrării în Parlament.

Conform sondajului, pe primul loc în intenţiile de vot pentru Cotroceni este Marcel Ciolacu, cu o cotă de 32%, urmat de liderul PNL Nicolae Ciucă, cu 19%, Mircea Geoană – 15%, George Simion – 14%, Elena Lasconi – 11%, Diana Şoşoacă – 5%.

PSD ar obține 34% la alegerile parlamentare

În cazul votului la alegerile parlamentare, PSD se situează pe prima poziţie, cu 34% din intenţiile de vot. Locul al doilea revine PNL, cu 24%, pe poziţia a treia aflându-se AUR – 14%.

Locul al patrulea revine Alianţei Drepta Unită (USR-PMP-Forţa Dreptei) – 12%. urmat de SOS România  – 5%, UDMR – 5%.

Sondajul a fost realizat în perioada 6-22 august, pe 1067 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste, metoda de culegere a datelor fiind faţă-în-faţă, la domiciliul respondenţilor.

Marja maximă de eroare la nivelul întregului eşantion este +/- 3% la un nivel de încredere de 95%.

CITEȘTE ȘI: Olguța Vasilescu, val de ironii la congresul PSD

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS