17.3 C
Craiova
marți, 17 septembrie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalDezbaterea dintre Donald Trump şi Kamala Harris, urmărită de peste 67 de milioane de persoane

Dezbaterea dintre Donald Trump şi Kamala Harris, urmărită de peste 67 de milioane de persoane

Dezbaterea prezidenţială dintre Kamala Harris şi Donald Trump a fost urmărită de aproximativ 67,1 milioane de persoane, o creştere puternică faţă de cea din iunie, care l-a determinat pe preşedintele Joe Biden să se retragă din cursă, scrie AP.

Dezbaterea a fost organizată de ABC News, dar a fost difuzată de 17 reţele diferite, a declarat compania Nielsen. Dezbaterea Trump-Biden din iunie a fost vizionată de 51,3 milioane de persoane.

Numărătoarea de marţi a fost sub recordul de audienţă pentru o dezbatere prezidenţială, atunci când 84 de milioane de persoane au văzut prima confruntare dintre Trump şi Hillary Clinton în 2016. Prima dezbatere dintre Biden şi Trump în 2020 a fost urmărită de 73,1 milioane de persoane.

În contextul în care Harris a fost percepută ca fiind mai bună decât Trump marţi seara, fostul preşedinte şi susţinătorii săi îi critică dur pe moderatorii ABC David Muir şi Linsey Davis. În timpul dezbaterii, jurnaliştii au efectuat verificări, corectând patru declaraţii ale lui Trump.

Nu sunt programate alte dezbateri între cei doi candidaţi la preşedinţie

În prezent, nu sunt programate alte dezbateri între cei doi candidaţi la preşedinţie, deşi s-a vorbit despre asta, iar Fox News Channel a oferit public alternative. CBS va găzdui o dezbatere între candidaţii la funcţia de vicepreşedinte Tim Walz şi JD Vance.

Miza dezbaterii de marţi a fost mare, nu numai din cauza alegerilor iminente, ci şi pentru că ultima dezbatere prezidenţială a declanşat o serie de evenimente care s-au încheiat câteva săptămâni mai târziu cu retragerea lui Biden din cursă, după ce prestaţia sa a fost criticată pe scară largă.

Opiniile cu privire la modul în care ABC a gestionat dezbaterea de marţi au fost, într-un sens larg, un test Rorschach cu privire la modul în care susţinătorii ambelor tabere s-au simţit şi la modul în care s-a desfăşurat. Comentatorul MSNBC Chris Hayes a trimis un mesaj pe X în care spunea că moderatorii ABC au făcut o treabă „excelentă” – doar pentru a primi răspunsul comentatorului conservator Ben Shapiro, care a spus: „Aşa ştii că sunt nişte ticăloşi”. 

În timp ce CNN a ales să nu corecteze declaraţiile eronate ale candidaţilor în timpul dezbaterii dintre Trump şi Biden din iunie, ABC a contestat în schimb declaraţiile făcute de Trump cu privire la avort, imigraţie, alegerile din 2020 şi criminalitatea violentă.

Citeşte şi: Alfred Bulai solicită anularea mandatului de arestare preventivă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS