16.2 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Marcel Ciolacu: Guvernul va aloca până la 10.000 de lei familiilor afectate de inundaţii

(VIDEO) Marcel Ciolacu: Guvernul va aloca până la 10.000 de lei familiilor afectate de inundaţii

Fiecare familie afectată de inundaţii va primi un ajutor de urgenţă de maxim 10.000 de lei, a anunţat premierul Marcel Ciolacu în deschiderea şedinţei de Guvern de luni.

”Alocăm azi primele sume pentru a compensa o parte din pagubele suferite. Fiecare familie afectată va primi un ajutor de urgenţă din partea Guvernului de maxim 10.000 de lei. Iar, în cazul acelor familii care şi-au pierdut pe cineva drag, aprobăm un ajutor suplimentar de 10.000 de lei”, a afirmat premierul, conform Agerpres.

Suma totală a acestui prim ajutor este de 100 de milioane de lei

Şeful Executivului a precizat că suma totală a acestui prim ajutor este de 100 milioane de lei. ”Este un gest obligatoriu de solidaritate faţă de românii încercaţi greu de soartă”, a mai spus premierul.

El a arătat că prin acest cadru legislativ aprobat azi, vor putea interveni cu ajutoare de urgenţă în orice altă zonă, dacă va fi nevoie.

”Sperăm să nu mai fie cazul şi să depăşim fără alte probleme majore acest episod de vreme severă”, a completat premierul Ciolacu.

Citeşte şi: Ghid pentru victimele violenţei sexuale, publicat de Ministerul Justiţiei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS