17.3 C
Craiova
sâmbătă, 5 octombrie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaCurtea Constituțională a admis contestaţia candidaturii Dianei Şoşoacă la alegerile prezidenţiale

Curtea Constituțională a admis contestaţia candidaturii Dianei Şoşoacă la alegerile prezidenţiale

Curtea Constituţională a României a admis, sâmbătă, contestaţia depusă privind candidatura Dianei Şoşoacă la alegerile prezidenţiale, au precizat surse oficiale pentru News.ro. Curtea a intrat, sâmbătă, în şedinţă pentru a analiza cele şapte contestaţii depuse la candidaturile pentru alegerea preşedintelui României. Ulterior, CCR a anunţat oficial respingerea candidaturii.

Curtea Constituţională a anunţat într-un comunicat oficial că, în urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, a admis contestaţiile formulate de doamna Amalia Bellantoni şi domnul Mihai Gheorghe Ursa şi a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr. 18/D din 3 octombrie 2024 privind înregistrarea candidaturii şi a semnului electoral ale doamnei Diana Iovanovici-Şoşoacă la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024. 

Diana Şoşoacă a aflat despre respingerea candidaturii sale în timp ce se afla într-o transmisiune live alături de europarlamentarul Luis Lazarus, pe pagina acestuia, de la un jurnalist care a sunat-o.

Ea a declarat că este inacceptabil aşa ceva şi că nu a fost informată. 

CCR a primit două contestaţii pe numele Dianei Iovanovici-Şoşoacă. O contestaţie este semnată de Amalia Bellantoni, iar cea de-a doua, de Ursa Mihai Gheorghe. 

Curtea Constituţională a României anunţă, sâmbătă, că s-au depus șapte contestaţii, care vizează candidaturile lui Mircea Geoană, Diana Şoşoacă, Nicolae Ciucă, Kelemen Hunor şi Ludovic Orban. O persoană a contestat respingerea candidaturii lui Miron Cozma la prezidenţiale, aceeaşi persoană contestând candidatura lui Kelemen Hunor, liderul UDMR.

Citește și: Vâlcea: Un mort și cinci răniți într-un accident la Racovița

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS