15.9 C
Craiova
sâmbătă, 5 octombrie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaCurtea Constituțională a respins contestațiile privind candidaturile lui Nicolae Ciucă și Kelemen Hunor la prezidențiale

Curtea Constituțională a respins contestațiile privind candidaturile lui Nicolae Ciucă și Kelemen Hunor la prezidențiale

Curtea Constituţională a României a respins, sâmbătă, contestaţiile formulate împotriva candidaturilor depuse de Nicolae Ciucă şi de Kelemen Hunor la alegerile prezidențiale.

„În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a respins contestaţia formulată de doamna Şerban Sanda Puica privind înregistrarea candidaturii şi a semnului electoral ale domnului Nicolae-Ionel Ciucă la alegerile pentru preşedintele României din anul 2024. De asemenea, a respins contestaţia formulată de domnul Ioan Todiroae împotriva înregistrării candidaturii domnului Kelemen Hunor la alegerile pentru preşedintele României din anul 2024”, informează CCR.

Hotărârile sunt definitive şi se comunică Biroului Electoral Central.

Argumentele reţinute în motivarea soluţiilor pronunţate de plenul Curţii Constituţionale vor fi prezentate în cuprinsul hotărârilor, care se vor publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.

În şedinţa de sâmbătă, Curtea Constituţională, în cadrul atribuţiei privind respectarea procedurii pentru alegerea preşedintelui României, a luat în dezbatere şapte contestaţii împotriva înregistrării unor candidaturi la alegerile pentru preşedintele României din anul 2024. 

Citește și: Curtea Constituțională a admis contestaţia candidaturii Dianei Şoşoacă la alegerile prezidenţiale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS