19.8 C
Craiova
duminică, 6 octombrie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalDiana Șoșoacă a depus un nou dosar de candidatură la Biroul Electoral Central. BEC va analiza dosarul în cursul zilei

Diana Șoșoacă a depus un nou dosar de candidatură la Biroul Electoral Central. BEC va analiza dosarul în cursul zilei

Diana Șoșoacă, președinta SOS România, a depus un nou dosar de candidatură pentru alegerile prezidențiale la Biroul Electoral Central sâmbătă seara, după ce Curtea Constituțială i-a invalidat candidatura, potrivit Hotnews.

Biroul Electoral Central va analiza dosarul depus de Diana Șoșoacă într-o ședință care este programată duminică, de la ora 18.00.

Informația a fost transmisă inițial de Digi24. Președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, a confirmat, ulterior, redepunerea candidaturii de către președintele SOS România.

Şoşoacă, un nou dosar pentru preşedinţie

„Diana Şoşoacă şi-a depus din nou candidatura sâmbătă, la 23.50. Termenul de depunere a candidaturilor a expirat azi-noapte, la ora 24.00, iar dânsa a depus la 23.50, deci în termen. Nu a mai depus semnăturile, a depus dosarul de candidatură fără semnături.

Biroul Electoral Central se pronunţă în 24 de ore asupra candidaturilor, iar astăzi, la ora 18.00, BEC se va pronunţa pe candidatura lui Ludovic Orban, care a fost depusă ieri după-masă, spre seară, şi pe a Dianei Şoşoacă. După şedinţă, BEC va da un comunicat de presă”, a declarat Greblă, pentru Agerpres.

Nu se știe în mod cert dacă dosarul este unul nou sau este același depus anterior, cu aceleași semnături de susținere.

Potrivit hotărârii de guvern prin care a fost aprobat calendarul alegerilor prezidențiale din acest an, depunerea candidaturilor la BEC se putea face până la data de 5 octombrie, ora 24.00. După judecarea unor eventuale contestații la Curtea Constituțională, candidaturile rămân definitive pe 10 octombrie.

Șoșoacă nu are cale de atac la decizia de sâmbătă a CCR

Judecătorii CCR au invalidat sâmbătă decizia Biroului Electoral Central privind candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale. Curtea a admis, astfel, două contestaţii privind candidatura Dianei Şoşoacă. Ea acuză că scoaterea sa din cursă s-a făcut „în folosul liderului AUR, George Simion, care are astfel șanse mai mari să intre în turul al doilea, iar Marcel Ciolacu ar avea un adversar mai accesibil în finala prezidențială”. Diana Șoșoacă nu mai are nicio cale de atac.

Decizia Curții Constituționale este obligatorie și va fi comunicată Biroului Electoral Central, iar Diana Șoșoacă nu are nicio cale de atac.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS