„Întotdeauna m-am ferit de cei care spun pe ton grav cum le știu ei pe toate și au soluții la orice. Mi-am propus ca azi, în fața dvs, să fiu direct și foarte sincer. Știți, noi oamenii poitici ne uităm în oglindă ne vedem frumoși, responsabili și mai ales iubiți. Imaginea proiectată nu e aceeași cu realitatea”, a declarat Marcel Ciolacu la Congresul PSD pentru validarea candidaturii lui Crin Antonescu la prezidenţiale.
A venit timpul să acoperim oglinzile propiului ego și să le demonstrăm românilor că înțelegem unde am greșit.
Am greșit, la fel cum au greșit în trecut și Ponta și Năstase, doi prim-miniștri care au guvernat foarte bine România.
Românii își doreau un profil de președinte, nu unul de premier. Pentru realizările de la guvernare nu ne-a apaludat nimieni, au spus că asta era treaba noastră.
Este foarte corect, dar eu am greșit că am avut un partener care nu a înțeles să avem alegeri atunci când i-am cerut, să avem o listă comună la parlamentare. Un lider politic dus de val.
S-a pierdut momentul oportun și orgoliile stupide au făcut să candidăm separat și să ne umplem de noroi în fiecare seară pe toate TV-urile. Am generat doar silă, iar românii ne-au întors spatele și au îmbrățișat un fals Mesia.
Da, am greșit. Unii au dispărut, dar noi suntem aici. A repeta aceleași greșeli la alegerile din mai ar însemna să dăm ceasul României înapoi cu 35 de ani.
Suntem obligați să venim în fața românilor uniți, cu un om care are într-adevăr profil prezidențial, un om capabil, onest, patriot și cu principii puternice, care a putut să spună „nu” cu toate costurile sale personale sau politice.
„Una din cele mai grave greșeli făcute în UE a fost agresivitatea progresistă”
- Este o irezie mizerabilă să contești apartenența României la UE
- E timpul să vorbim mai apăsat de curentele externe care ne-au adus aici. Europa e într-un declin industrial și demografic.
- Green Deal – a fost o idee bună, dar aplicată greșită și impusă fără să țină cont de economia fiecărui stat
- Dar una din cele mai grave greșeli care a fost făcută a fost agresivitatea progresistă. Am ajuns să vorbim în șoaptă inclusiv despre credințele noastre, doar pentu a nu deranja
- În noiembrie, anul trecut, 40% din cei care au pus ștampila pe un anumit candidat au spus că nu știau cine este. Ar trebui să ne sperie, pentru că asta naște ura
- Scopul nostru trebuie să fie să ducem la Cotroceni un om care să asigure stabilitatea democratică. Crin Antonescu poate scoate țara din această hipnoză colectivă
- Noi nu ne luăm în piept cu patriotismul sau suveranismul, sunt trăiri pe care le avem cu toții
- E vorba de a stopa populismul anarhic, ascuns în spatele unor concepte nobile
- Nu mai e loc de simpatii politice, orgolii și aprecieri personale. Este timpul lui Crin Antonescu.