32.8 C
Craiova
sâmbătă, 29 iunie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropa(VIDEO) Regele Charles al III-lea al Marii Britanii i-a întâmpinat pe împăratul și împărăteasa Japoniei

(VIDEO) Regele Charles al III-lea al Marii Britanii i-a întâmpinat pe împăratul și împărăteasa Japoniei

-

Regele Charles al III-lea i-a întâmpinat pe împăratul și împărăteasa Japoniei pentru o vizită de stat care a început marți, oferind tot ce este mai bun în fast. Marea Britanie încearcă să-și consolideze rolul de cea mai influentă națiune europeană din regiunea Indo-Pacific.

Împăratul Naruhito și împărăteasa de Masako urmează să participe la un banchet găzduit de rege, să depună o coroană de flori la Westminster Abbey și să viziteze unul dintre cele mai importante institute de cercetare biomedicală din Marea Britanie. Dar împăratul a început călătoria din această săptămână vizitând un sit care are o semnificație specială: Bariera Tamisa.

Porțile retractabile de control al inundațiilor de pe râul Tamisa păreau o destinație naturală pentru un regal de mult interesat de calea navigabilă care străbate inima Londrei. Naruhito a studiat comerțul din secolul al XVIII-lea pe râu ca student absolvent la Universitatea din Oxford acum aproximativ 40 de ani.

El a cronicizat interesul pentru memoriile sale „The Thames and I”, împreună cu pasiunea lui pentru Marea Britanie și oamenii săi. Viitorul împărat a avut șansa de a experimenta viața în afara zidurilor palatului, inclusiv mergând la bancă și participând la pub crawls.

Charles și Naruhito se cunosc de ani de zile

Întâmpinarea ceremonială de marți părea caldă, potrivit AP News. Charles și Naruhito, care se cunosc de ani de zile, s-au instalat în spatele unei trăsuri și au vorbit ca niște bătrâni prieteni.
Masako a purtat o mască în trăsură din cauza unei alergii la părul de cal.

Ambele țări se privesc ca pe o sursă de stabilitate și de reasigurare reciprocă într-un moment al schimbărilor politice globale potențial destabilizatoare.

„Avem o lungă istorie de implicare”, a spus John Nilsson-Wright, șeful programului Japonia și Coreea de la Centrul pentru Geopolitică de la Universitatea din Cambridge. „Dar… această vizită actuală este o reflectare atât a legăturilor personale de afecțiune dintre cele două familii regale (și) poate cel mai important dintre toate, a semnificației geopolitice a relației.”

Citește și: (VIDEO) Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a fost eliberat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cele mai mari ziare americane cer retragerea lui Biden...

Cele mai mari trei publicații americane îi cer lui...

ȘTIRI GdS