35.6 C
Craiova
luni, 8 iulie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropa(VIDEO) Premierul Viktor Orban, la Moscova, în cadrul unei "misiuni de pace"

(VIDEO) Premierul Viktor Orban, la Moscova, în cadrul unei „misiuni de pace”

-

Premierul Viktor Orban a ajuns la Moscova, în cadrul unei „misiuni de pace”, potrivit purtătorului de cuvânt al şefului guvernului de la Budapesta.

Oficialii maghiari au declarat pentru Euronews că politica guvernului ungar este că „ambele părți” trebuie să negocieze încheierea conflictului și că nu există „o soluție militară”.

La doar câteva zile de la preluarea președinției rotative a Consiliului European, premierul ungar Victor Orbán a stârnit furia Bruxelles-ului pentru vizita sa neprogramată la Moscova.

Luni, a avut loc o întâlnire surpriză cu președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyi, la Kiev. Cei doi au avut o întâlnire relativ cordială, având în vedere refuzul categoric al lui Orban de a oferi sprijin politic sau militar Ucrainei sfâșiate de război.

Vizita surpriză a lui Viktor Orbán la Moscova stârnește consternare și furie la Bruxelles

Imediat ce au apărut informații despre călătoria la Moscova, președintele Consiliului European, Charles Michel, i-a amintit lui Orban că nu are „niciun mandat” să negocieze în numele UE.

Premierul polonez Donald Tusk a postat pe Twitter: „Zvonurile despre vizita dumneavoastră la Moscova nu pot fi adevărate, sau pot?”

Omologul său finlandez, Petteri Orpo, a descris vestea despre vizită drept „deranjantă”, spunând că vizita lui Orbán arată „desconsiderare” față de îndatoririle președinției și „subminează” interesele Uniunii Europene.

Josep Borrell, principalul diplomat al UE, a subliniat într-o declarație emisă vineri că vizita „are loc, exclusiv, în cadrul relațiilor bilaterale dintre Ungaria și Rusia”.

Citește și: (VIDEO) Craiova: Tânăr reținut după ce a bătut un copil de 2 ani

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Olt: Patru răniţi după ce o şoferiţă a intrat...

Patru tineri, pasageri într-o maşină, au fost răniţi după...

ȘTIRI GdS