21.2 C
Craiova
joi, 12 septembrie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaNATO a crescut nivelul de securitate la baza aeriană din Geilenkirchen

NATO a crescut nivelul de securitate la baza aeriană din Geilenkirchen

NATO a crescut nivelul de securitate la baza sa aeriană din Geilenkirchen, în vestul Germaniei, din cauza unei „potenţiale ameninţări”, a anunţat baza într-un comunicat difuzat în azi noapte.

NATO a declarat al doilea cel mai înalt nivel de alertă, „Charlie“, la baza sa aeriană din Geilenkirchen, Renania de Nord-Westfalia potrivit Der Spiegel. Tot personalul care nu era necesar pentru misiune a fost trimis acasă ca măsură de precauție, a declarat un purtător de cuvânt al bazei aeriene. Motivul pentru aceasta a fost luată decizia au fost o serie de informații care indicau o posibilă amenințare.

În jargonul NATO, nivelul de securitate Charlie înseamnă că a avut loc un incident sau există dovezi că o formă de acțiune teroristă împotriva alianței este foarte probabilă. „Acesta nu este un motiv de îngrijorare și este pur și simplu o măsură de precauție pentru a ne asigura că ne putem continua operațiunile critice”, a spus purtătorul de cuvânt al bazei aeriene. Întrebat, nu a oferit alte detalii despre circumstanțele care au dus la creșterea nivelului. Polițiștii au confirmat că sunt de serviciu. Nu s-au oferit alte detalii, inclusiv numărul ofițerilor dislocați. Un reporter dpa de la fața locului a observat că în incintă se aflau mașini de poliție. Nivelul de securitate C a fost afișat pe afișaje și panouri electronice de la intrarea în incintă.

Alte incidente

În urmă cu aproximativ o săptămână, au avut loc mai multe incidente pe baze militare. De exemplu, poliția și securitatea statului investigau un incident de securitate la instalația de apă a cazărmii forțelor aeriene Köln-Wahn. Era o suspiciune de sabotaj la instalaţia de alimentare cu apă îndreptat împotriva armatei germane. Au fost apoi mărite măsurile de securitate, dar nivelul de pericol nu a fost ridicat.

Observații suspecte au fost făcute și la Geilenkirchen. Potrivit informațiilor din cercurile de securitate, o persoană a fost reținută în vecinătatea aeroportului pentru audieri, însă suspiciunea nu a fost confirmată.

Geilenkirchen, lângă Aachen, la granița cu Țările de Jos, este baza pentru aeronavele speciale AWACS ale NATO. Aparatele cu structură radar în formă de ciupercă au sarcini de supraveghere și coordonare în spațiul aerian al alianței de apărare. Abrevierea AWACS înseamnă „Airborne Warning and Control System”.

Citeşte şi: (VIDEO) Al doilea cel mai mare diamant din lume, găsit în Botswana

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS