10.6 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaCoaliţia fragilă din Germania, zdruncinată de victoria extremei dreapta în alegerile regionale

Coaliţia fragilă din Germania, zdruncinată de victoria extremei dreapta în alegerile regionale

Alegerile din landurile germane, care au dat o grea lovitură partidelor din guvernul cancelarului Olaf Scholz şi victorii istorice pentru două partide anti-sistem, sunt de natură să agraveze instabilitatea într-o coaliţie de guvernare deja fracţionată, notează Reuters.

Cu doar un an înainte de alegerile naţionale din cea mai mare economie a Europei, rezultatele de duminică par să sporească presiunea asupra lui Scholz pentru a fi mai dur în ceea ce priveşte imigraţia şi să intensifice dezbaterea privind sprijinul pentru Ucraina, aspecte care au dominat campania.

Autoritatea şubredă a guvernului german ar putea complica politica europeană

Autoritatea şubredă a guvernului german ar putea complica, de asemenea, politica europeană, în condiţiile în care cealaltă mare putere a blocului, Franţa, se luptă încă să formeze un guvern după alegerile anticipate.

Toate cele trei partide din guvernul federal par să fi pierdut voturi în alegerile din Turingia şi Saxonia, conform primelor proiecţii, care au subliniat declinul social-democraţilor lui Scholz (SPD) în calitate de partid cu mare putere. Proiecţiile institutului de sondare Forschungsgruppe Wahlen, publicate la ora 21.00 (19.00 GMT), îl plasau pe acesta la doar 6-7,6% din voturi.

Partenerii de coaliţie minori, Verzii şi Democraţii Liberi pro-business, riscau să fie eliminaţi din parlamentul landului Turingia pentru că nu au atins pragul de 5%.

Analiştii au declarat că impactul cel mai probabil al rezultatelor va fi creşterea certurilor în cadrul coaliţiei ideologic eterogene a lui Scholz.

Citeşte şi: Studiu: Fumatul în timpul sarcinii, chiar și ocazional, are consecințe grave asupra fătului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS