7.8 C
Craiova
luni, 21 octombrie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropa(VIDEO) Rezultatul referendumului UE al Republicii Moldova este pe muchie de cuțit

(VIDEO) Rezultatul referendumului UE al Republicii Moldova este pe muchie de cuțit

-

Alegătorii din Moldova au votat duminică în două sondaje decisive privind viitorul țării: alegeri prezidențiale și referendum pentru aderarea la UE. Președintele în frunte și în exercițiu, Maia Sandu, caută un al doilea mandat în funcție, dar a rămas fără majoritatea necesară pentru a evita un al doilea tur de scrutin.

La referendumul din Republica Moldova diferenţa este de câteva voturi, în ultimele ore. Rezultatele parţiale arată un avans mic al taberei DA pentru Europa, potrivit France 24.

Nu este clar, până la această oră, dacă la referendumul din Republica Moldova s-au înregistrat mai multe voturi DA (adică în favoarea modificării Constituției în vederea aderării în Republicii Moldova la Uniunea Europeană) sau NU (cei care se opun aderării la UE).

Pe măsură ce s-au numărat şi centralizat rezultatele din secţiile de votare, diferenţa dintre voturile NU şi DA a tot scăzut ajungand la câteva mii de voturi.

La ora 6:15 tabăra DA conducea cu aproximativ 100 de voturi (din peste 1,45 de milioane de voturi centralizate). La ora 6:30 voturile NU erau din nou mai multe cu un avans de aproximativ 3.000. La ora 8:10, voturile DA erau cu 79 mai multe decât voturile NU (din 1.460.121 de voturi valide).

Datele oficiale arată că cei mai mulți dintre alegătorii care locuiesc în Republica Moldova au votat însă „NU” la referendumul privind aderarea la UE. Este un semn prost pentru guvernul pro-european și o veste bună pentru forțele pro-ruse, chiar dacă rezultatul la referendum pare că se inversează, datorită votului masiv pro-UE din diaspora, scrie Hotnews.ro.

În cursul nopţii, preşedinta Maia Sandu a declarat că, pe parcursul alegerilor prezidenţiale şi a referendumului de duminică, Republica Moldova a fost supusă „unei fraude fără precedent.

Citește și: Maia Sandu şi Alexandr Stoianoglo, în turul doi, potrivit rezultatelor preliminare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

25 de șoferi au rămas pietoni, după o razie...

Poliţiştii rutieri doljeni au continuat, ieri, acțiunile pentru siguranţa...

ȘTIRI GdS