0.6 C
Craiova
luni, 23 decembrie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternational(VIDEO) Cancelarul german vizitează Casa Albă într-un moment crucial pentru integritatea europeană

(VIDEO) Cancelarul german vizitează Casa Albă într-un moment crucial pentru integritatea europeană

-

Cancelarul german Olaf Scholz se va afla astăzi la Casa Albă într-un moment moment crucial pentru integritatea europeană.

Cancelarul Germaniei va fi primit de preşedintele SUA.

Olaf Scholz și Joe Biden vor discuta despre tensiunile actuale dintre Rusia şi Ucraina, potrivit eu.usatoday.com.

Cei doi vor evoca ”angajamentul lor comun de a continua pe cale diplomatică şi de a-şi uni eforturile pentru a descuraja Rusia privind orice agresiune contra Ucrainei”, a precizat administrația de la Washington într-un comunicat.

Un punct de foc geopolitic major cu care se confruntă Germania este Nord Stream 2, o conductă de 11 miliarde de dolari care ar merge direct din Rusia în Germania, ocolind liniile existente în Ucraina pentru care Rusia plătește taxe și crescând dependența Europei de Moscova pentru energia sa.

„Această criză actuală arată că nu poate fi considerat de la sine înțeles că Rusia va fi un furnizor sigur de gaze naturale și că Germania trebuie să facă mai mult pentru a-și diversifica sursele de energie”, a declarat Steve Sokol, președintele Consiliului American pentru Germania, un grup care pretinde relații mai puternice între cele două țări.

SUA şi NATO au respins solicitările che

Miercurea trecută, SUA şi NATO au respins solicitările cheie ale Moscovei, cum ar fi oprirea extinderii Alianţei Nord-Atlantice şi o revenire la desfăşurările sale militare la frontierele din 1997, dând asigurări în acelaşi timp că vor să discute serios cu Rusia despre temerile sale privind securitatea.

Moscova a formulat în decembrie către Washington o serie de cereri cu privire la arhitectura de securitate europeană, solicitând în special excluderea oricărei noi extinderi a NATO către Est, mai ales către Ucraina, încetarea cooperării Alianţei cu statele din fostul bloc sovietic şi renunţarea la manevrele şi desfăşurările de trupe ale NATO în statele care au aderat la această alianţă după 1997.

Consultările dintre Moscova şi Washington începute pe 10 ianuarie asupra acestor solicitări nu au condus la o înţelegere, în timp ce oficialii occidentali au calificat drept inacceptabile cererile Moscovei, pe care au ameninţat-o cu sancţiuni dure dacă atacă Ucraina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Fostul lider liberal Crin Antonescu, posibil candidatul comun...

PSD, PNL, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale au convenit...

ȘTIRI GdS