35.1 C
Craiova
duminică, 30 iunie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalDemocrații s-au dat înapoi din cauza prestației lui Biden

Democrații s-au dat înapoi din cauza prestației lui Biden

Campania lui Joe Biden a fost pregătită să-l propulseze pe liderul de la Casa Albă pentru un nou mandat, în confrutarea cu Donald Trump.
În schimb, au fost împinși într-un colț.
Principalii oameni ai campaniei au fost blocați la un capăt al camerei de dezbatere de o mulțime de reporteri joi seara. Au fost întrebați despre înlăturarea lui Biden, în vârstă de 81 de ani. Au fost întrebați despre performanța de aseară care a alimentat mai multe preocupări cu privire la președinte.

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom
Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a fost întrebat dacă Partidul Democrat nu ar trebui să-l înlocuiască pe președinte ca și candidat.
Democratul de 56 de ani a răspuns că este „de modă veche” și că îi pasă mai mult de „substanță și de fapte”, decât de o frenezie din cauza energiei lui Biden.
Nu a fost conversația pe care democrații sperau să o aibă în seara asta. Dar performanța modestă a lui Biden în timpul evenimentului de 90 de minute, în timpul căruia uneori s-a împiedicat în răspunsuri, i-a băgat pe democrați într-o panică imediată, în timp ce reporterii au insistat asupra modului în care campania sa își va reveni.

Democrații ar trebui să caute alt candidat

Îngrijorările alegătorilor cu privire la vârsta sa au cântărit deja foarte mult în dezbatere și chiar și cei mai înverșunați susținători ai lui Biden au recunoscut că performanța probabil nu va ajuta.
David Plouffe, un strateg democrat care a gestionat campania lui Barack Obama din 2008, a numit-o „un moment Defcon 1”, referindu-se la expresia militară americană pentru cel mai înalt nivel de amenințare nucleară.
„Păreau la o distanță de aproximativ 30 de ani în seara asta”, a spus el despre cei doi candidați, care se află la mai puțin de patru ani unul de celălalt. „Și cred că acesta va fi lucrul cu care alegătorii se luptă cu adevărat în ieșirea din asta.”
Andrew Yang, care l-a provocat pe Biden în campania din 2020 și a renunțat la începutul cursei, a scris pe X că președintele ar trebui să „facă ceea ce trebuie”, „făcându-se deoparte și lăsând DNC să aleagă un alt candidat”. A adăugat hashtag-ul #swapJoeout.

Este puțin probabil ca democrații să anunțe alt candidat

Este puțin probabil ca Biden să fie înlocuit ca nominalizat al Partidului Democrat din mai multe motive: el este președintele în exercițiu, mai sunt doar câteva luni până la alegeri și procesul haotic de alegere a unui alt candidat ar putea deraia șansele partidului de a câștiga Casa Albă în noiembrie.
Cu toate acestea, dezbaterea a fost „un memento important a motivului pentru care, după ce salvăm democrația și îl învingem pe Trump, trebuie să punem capăt gerontocrației”, a declarat Amanda Litman, care lucrează pentru a recruta tineri candidați democrați, pentru BBC.
„Cred că munca lui a devenit puțin mai grea”, a declarat David Axelrod, un alt locotenent de top Obama, la CNN.

Trump a mințit din nou, susține Biden

Înapoi în camera de rotație, organizatorii campaniei au răspuns întrebare după întrebare despre performanța lui Biden. Oricât ar fi încercat, nu au putut schimba conversația.
Congresmanul Robert Garcia din California a declarat reporterilor că Trump „a mințit, a mințit și a mințit din nou”.
Fostul președinte a făcut declarații înșelătoare în timpul dezbaterii. El a susținut în mod fals că statele controlate de democrați au vrut să permită avortul „după naștere” – un punct de discuție folosit de activiștii anti-avort.
El a mai spus că Biden l-a „încurajat” pe președintele rus Vladimir Putin să atace Ucraina, când, în realitate, administrația Biden a sprijinit-o ferm Ucraina în război.

Biden a cerut sprijinul americaanilor

Campania Biden a promovat puncte de discuție similare.
„Donald Trump este un mincinos. Și un criminal. Și nu poate fi președintele nostru”, a spus stafful de campanie într-un comunicat după dezbatere.
Vicepreședintele Kamala Harris a făcut ecou atacului. „Donald Trump a mințit iar și iar și iar”, a spus ea pentru CNN.
Când a apărut la o petrecere de urmărire după dezbatere, Biden s-a concentrat asupra acestui argument.
„Vor verifica toate lucrurile pe care le-a spus”, a spus președintele mulțimii. „Nu mă pot gândi la un singur lucru din care a spus el să fie adevărat”.
„Uite, îl vom învinge pe tipul ăsta, trebuie să-l învingem pe asta. Am nevoie de tine, pentru a-l învinge. Sunteți oamenii pentru care candidez”, a adăugat Biden.

Susținătorii lui Trump au declarat victoria liderului lor

Apoi, în sala de rotație, aliații și personalul de campanie ai lui Trump au declarat cu bucurie victoria liderului partidului lor.
Între timp, democrați precum Newsom, Garcia și senatorul Raphael Warnock și-au făcut aparițiile relativ scurte, după ce au răspuns la aceleași întrebări din nou și din nou despre performanța domnului Biden.
„Am fost un surogat pentru unii candidați la președinție în timpul meu”, a declarat fostul senator democrat american Claire McCaskill pentru MSNBC. „Când ești un surogat, trebuie să te concentrezi pe aspectele pozitive”, a spus ea.
Dar în seara asta, a spus ea, a trebuit să fie „foarte sinceră”.
„Avea un lucru pe care trebuia să-l îndeplinească și acela a fost să-i asigure pe America că era la înălțimea slujbei la vârsta lui. Și a eșuat la asta în seara asta.”

Citește și: (VIDEO) Dezbaterea agitată a lui Biden provoacă îngrijorarea democraților

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS