35.4 C
Craiova
duminică, 30 iunie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternational(VIDEO) Dezbaterea agitată a lui Biden provoacă îngrijorarea democraților

(VIDEO) Dezbaterea agitată a lui Biden provoacă îngrijorarea democraților

-

Joe Biden și Donald Trump s-au confruntat în prima dezbatere prezidențială a alegerilor din 2024 – confruntarea dificilă a fost marcată de atacuri personale și de o performanță de poticnire a lui Biden, care s-a luptat cu o voce răgușită și ocazional lipsuri verbale.

Democrații și-au exprimat îngrijorarea cu privire la performanța președintelui – unele mass-media americane citând persoane din interiorul partidului care spun că răspunsurile sale timpurii au declanșat panică.

Trump l-a atacat în mod repetat pe Biden în privința economiei și a istoricului său de politică externă, în timp ce Biden a vizat condamnarea penală a rivalului său și presupusele încercări de a răsturna alegerile din 2020.

Este a doua oară când Biden, un democrat, și Trump, un republican, se vor provoca reciproc pentru Casa Albă după ce Trump a pierdut în 2020.

Potrivit BBC dezbaterea din Atlanta, Georgia, un stat cheie, s-a derulat destul de nepotrivit. În 2020, Atlanta a fost câștigată de Biden cu mai puțin de 13.000 de voturi.

Republicanii din Atlanta au râs și au huiduit pe tot parcursul dezbaterii

Reporterii BBC au urmărit dezbaterea de la petrecerea de vizionare a tinerilor republicani din Atlanta. „Uneori, m-am simțit ca și cum aș fi fost în mulțime la un spectacol de comedie. De mai multe ori pe parcursul nopții, Donald Trump i-a făcut pe zecile de oameni prezenți să râdă în hohote. Când Trump a vorbit, mulțimea aștepta să audă ce va spune în continuare“ a spus Brandon Drenon.

„În primul rând, veteranii și soldații, nu-l suportă pe tipul ăsta [Biden], nu-l pot suporta… mă iubesc”, a spus Trump la un moment dat, care a stârnit râsete notabile din partea mulțimii.

Când Biden a vorbit, rânjetele s-au stins și capetele s-au înclinat cu scepticism, în timp ce așteptau următoarea ocazie de a striga „huu”.

Starea s-a înrăutățit când Biden a spus că Trump a făcut „sex cu o vedetă porno”, vorbind despre presupusa relație a lui onald Trump cu actrița Stormy Daniels. Mulțimea a batjocorit cu voce tare la asta, a fost una dintre cele mai mari izbucniri ale nopții.

Frustrarea lor față de acuzație a persistat destul de mult timp.

O majoritate de 57% dintre cei care au urmărit dezbaterea de joi seară au declarat că nu au încredere reală în capacitatea lui Biden de a conduce ţara, iar 44% că nu au încredere reală în capacitatea lui Trump de a face acest lucru. Aceste cifre sunt practic neschimbate faţă de sondajul efectuat înainte de dezbatere, în care 55% dintre aceşti alegători au declarat că nu au încredere în Biden, iar 47% că nu au încredere în Trump.

Citește și: Cum va arăta Piaţa Mihai Viteazu după schimbarea la faţă propusă de Primărie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

A murit marea actriță de teatru și film Ileana...

Actriţa Ileana Stana Ionescu a murit duminică, la vârsta...

ȘTIRI GdS