26.2 C
Craiova
joi, 4 iulie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternational(VIDEO) Steve Bannon, consilierul lui Trump, s-a prezentat la închisoare pentru a-şi ispăși pedeapsa

(VIDEO) Steve Bannon, consilierul lui Trump, s-a prezentat la închisoare pentru a-şi ispăși pedeapsa

-

Steve Bannon începe să execute o pedeapsă de 4 luni într-o închisoare federală pentru că a sfidat citația Congresului.
Steve Bannon, un fost strateg de la Casa Albă Donald Trump, s-a prezentat luni la o închisoare federală din Danbury, Connecticut, pentru a începe o sentință de patru luni pentru că a sfidat o citație a Congresului.

Bannon, cel de-al doilea fost consilier al lui Trump care a fost întemnițat pentru o condamnare pentru omiterea Congresului, după ce Peter Navarro, a început să execute o pedeapsă de patru luni. El a fost încarcerat la scurt timp după ora 12 p.m. ET.

A fost condus în închisoarea federală într-o dubă neagră după ce a vorbit la un podium în afara unității de corecție, spunând că este „mândru” să ajungă la închisoare.

„Este timpul să mă predau în Danbury”, a spus el.

Bannon un susţinător înfocat a lui Trump

Atât Bannon, cât și Navarro au fost condamnați pentru că nu au respectat citațiile care le-au fost emise de Comitetul Selectat al Camerei care a investigat incidentele din 6 ianuarie 2021.

Bannon a spus că nu s-a prezentat la citaţiile Camerei după ce el a ascultat sfaturile avocaților săi pentru a nu răspunde la citație până când parlamentarii nu vor rezolva pretențiile lui Trump privind privilegiul executiv în această chestiune. Instanțele nu i-au permis să argumenteze acest lucru în fața juriului care a decis cazul lui.

Podcasterul conservator a rămas un aliat convins al lui Trump și este un susținător vocal al candidaturii sale la realegerea prezidențială.

Trump îl ameninţă pe Biden

Într-un interviu difuzat luni dimineață, fostul președinte a reacționat la raportarea lui Bannon la închisoare, spunând: „Președintele Joe Biden va plăti un preț mare pentru asta”.

„Au vrut să-l reducă la tăcere, dar nu-l vor face niciodată, dar au vrut să-l reducă la tăcere. Oh, aceasta este pură arme. Ceea ce au făcut în această țară este de neconceput, iar Biden va plăti un preț mare pentru asta, cred. Pentru că cred că oamenii vor spune, ei bine, wow, ai deschis o Cutie Pandorei. Este un lucru groaznic pe care l-au deschis. Au dezlănțuit asta. Acestea sunt țările lumii a treia. Nu, au vrut să-l aducă la tăcere pe Steve Bannon și singurul mod în care au putut să o facă era să-l pună în închisoare”, a spus Trump într-un interviu pentru „Richmond’s Morning News cu John Reid”.

„Mai puternic în închisoare”

Bannon avea un program încărcat în zilele dinaintea sentinței sale de închisoare. El a încercat, fără succes, să-l convingă pe Trump să sară peste dezbaterea prezidențială CNN de săptămâna trecută. El a continuat să găzduiască podcastul său de extremă-dreaptă, unde a promis că se va răzbuna pe inamicii săi politici și că va întemnița actuala conducere a Departamentului de Justiție.

Și a salutat mai mulți reporteri din mass-media mainstream care să i se alăture în timpul emisiunilor sale, toate în timp ce își propună povestea despre martiriul politic.
„Voi fi mai puternic în închisoare decât sunt acum”, a spus Bannon săptămâna trecută.

Personajul său public a fost unul de indiferență – nederanjat și fără frică de timpul petrecut la unitatea federală.

„Nu voi sta acolo spunând „Oh, vai de mine”, a spus Bannon pentru CNN.

Surse apropiate lui Bannon au pictat o imagine diferită, descriind un bărbat care oscilează între negarea că ar fi scutit de o pedeapsă de închisoare și teama despre ceea ce ar presupune viața în spatele gratiilor.

Contact limitat cu lumea exterioară

Pentru inculpații penali, există închisori mai rele în care să ajungă decât unitatea în care Bannon își va petrece următoarele patru luni. Danbury are o populație relativ mică de închisoare, cu mai puțin de 1.200 de deținuți, bărbați și femei.

Unitatea cu securitate redusă în care va fi găzduit Bannon este populată de criminali cu guler alb, deși poate include și unii delincvenți violenți și delicvenți sexuali. Comisariatul oferă diverse gustări de la unt de arahide la chipsuri de pătlagină, potrivit unei liste online.

Dar universul lui Bannon este pe cale să se micșoreze.

Deținuții nu au acces la internet, conform oamenilor familiarizați cu închisoarea. Cei aflați în arest la Danbury pot trimite e-mailuri fără atașamente, dar trec printr-un sistem monitorizat, în întârziere. Codul Biroului Federal al Închisorilor le interzice deținuților să facă afaceri în timp ce sunt încarcerați.

Pe lângă accesul la e-mail, deținuții de la Danbury primesc sute de minute de telefon pe lună, pe care le pot folosi în trepte de 15 minute pe un telefon montat pe perete. Odată ce minutele lunare sunt epuizate, nu există nicio opțiune de a le relua.

Platforma sa media „War Room”

Este departe de a transmite pentru credincioșii lui Trump ore întregi în fiecare zi. Totuși, Bannon a insistat că platforma sa media „War Room” va prospera chiar și în absența lui.

„Suntem o mișcare populistă. Totul este despre public”, a spus Bannon. „Dacă nu mă mai întorc niciodată în „Camera Războiului”, nu va face o diferență.”

Avea așteptări mari că și el va prospera în lunile următoare.„Lucrez 24/7 la această campanie”, a spus Bannon, care nu are un rol oficial în campania lui Trump din 2024, dar a rămas unul dintre cei mai stridenți susținători ai fostului președinte, chiar și după ce a fost concediat de la Casa Albă a lui Trump.

„Voi avea un impact mult mai mare asupra campaniei când voi fi în închisoare decât am acum”, a spus el.

Deocamdată, totuși, Bannon este gata să treacă luni printr-un proces de admitere, care este familiar deținuților de la Danbury. Va trece printr-un detector de metale și va fi supus unei percheziții. După aceea, va lua parte la o evaluare a sănătății mintale. El va fi apoi dus în unitatea sa de locuință, prevăzut cu un patul de pat, repartizat într-un pat și lăsat să se aclimatizeze la viața în spatele gratiilor.

Acea viață nu va include primirea de scrisori de la fanii săi, a spus Bannon.

„Trebuie să vă concentrați 100% din timp pe câștig”, a spus el despre cei care ar putea fi inspirați să trimită note de sprijin celulei sale.

„Nu-mi trimite o scrisoare, pentru că nu o voi citi”, a adăugat el.

Citeşte şi: (VIDEO) Dolj: Adolescent urmărit de poliţie după ce a condus băut şi fără permis

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Evaluarea Naţională: 7 şcoli din Dolj cu 100% promovabilitate...

7 unități școlare din Dolj au obținut un procent...

ȘTIRI GdS