22.6 C
Craiova
duminică, 7 iulie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternational(VIDEO) Alegeri SUA: Casa Albă spune că Biden nu are șanse să se retragă

(VIDEO) Alegeri SUA: Casa Albă spune că Biden nu are șanse să se retragă

-

Joe Biden nu se retrage din cursa prezidențială a SUA, a declarat, miercuri, Karine Jean-Pierre, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe. Presiunea a crescut în urma performanței sale dezastruoase în dezbaterea împotriva lui Donald Trump.

Panica a cuprins Partidul Democrat în urma dezbaterii TV de săptămâna trecută. Zvonurile interne despre găsirea unui candidat înlocuitor înainte de alegerile din noiembrie au fost amplificate de sondajele care arată că Trump își extinde avantajul.
The New York Times și CNN au raportat că Biden, de 81 de ani, a recunoscut unui aliat cheie că oferta sa de realegere era în joc dacă nu reușește să liniștească rapid publicul.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a respins aceste rapoarte definitiv, insistând că Biden nu are intenția de a se retrage.

„Președintele are ochii limpezi și rămâne în cursă”, a spus ea reporterilor.

Democrații îi sunt alături

Biden a spus la un apel cu angajații de campanie și de partid că nu merge nicăieri. „Sunt în această cursă până la capăt și vom câștiga pentru că atunci când democrații se vor uni, vom câștiga întotdeauna. Așa cum l-am învins pe Donald Trump în 2020, îl vom învinge din nou în 2024”, a spus el. , potrivit unei surse apropiate campaniei.

El a repetat acel mesaj într-o întâlnire de urgență cu guvernatorii democrați, care și-au promis sprijinul continuu, au spus participanții după aceea.

„Președintele a continuat să ne spună și să ne arate că era bine. Am spus că vom fi alături de el”, a declarat reporterilor guvernatorul Maryland Wes Moore, văzut ca o stea în devenire și un potențial viitor candidat la președinție.

Tim Walz din Minnesota a spus că Biden era „apt să servească”, potrivit Times of India.

Guvernatorul Michigan, posibil succesor a lui Biden

Guvernatorul Michigan, Gretchen Whitmer, care a participat și la întâlnirea de la Casa Albă și este considerat una dintre alegerile de top pentru a-l înlocui pe Biden în cazul în care ar trebui să renunțe, a declarat pe platforma de socializare X că „este implicat pentru a câștiga și îl susțin. l.”

Biden a recunoscut că a avut rezultate slabe în dezbatere și a fost direct într-un interviu radio înregistrat miercuri cu Civic Media din Wisconsin.

„Am greșit. Am făcut o greșeală. Sunt 90 de minute pe scenă. Uită-te la ce am făcut în 3,5 ani”, a spus el.

Citește și: Trei răniți într-un accident în Drobeta Turnu Severin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ANM anunță o cupolă de foc peste țara noastră

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza în intervalul 7-14...

ȘTIRI GdS