35.6 C
Craiova
luni, 8 iulie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalKeir Starmer este noul premier al Marii Britanii

Keir Starmer este noul premier al Marii Britanii

Liderul Partidului Laburist, Keir Starmer, a devenit oficial prim-ministru al Marii Britanii, vineri, după o audiență cu Regele Charles la Palatul Buckingham, relatează BBC. Starmer a fost invitat de Charles al III-lea să formeze un nou guvern. 

Kier Starmer a ținut un discurs din poziția de prim-ministru și a spus că decalajul care s-a creat între oameni și politicieni a dus la „oboseală în inima unei națiuni, la o pierdere a speranței, a spiritului, a credinței într-un viitor mai bun”.

Lipsa de încredere poate fi vindecată doar prin acțiuni, nu prin cuvinte

El a spus că lipsa de încredere poate fi vindecată doar prin acțiuni, nu prin cuvinte. „Această rană, această lipsă de încredere poate fi vindecată doar prin acțiuni, nu prin cuvinte – știu asta, dar putem începe astăzi cu o simplă recunoaștere a faptului că serviciul public este un privilegiu și că guvernul dumneavoastră ar trebui să trateze fiecare persoană din țară cu respect. Indiferent dacă ați votat laburiști sau nu – de fapt, mai ales dacă nu ați făcut-o – vă spun direct, guvernul meu vă va servi. Politica poate fi o forță a binelui. Vom demonstra acest lucru. Țara pe primul loc, partidul pe locul doi”.

Starmer afirmă că cele patru națiuni ale Regatului Unit „se află din nou împreună“

În încheierea discursului său în calitate de prim-ministru, Starmer afirmă că cele patru națiuni ale Regatului Unit „se află din nou împreună în fața provocărilor unei lumi nesigure, așa cum am făcut-o și în trecut”.

O pagină de istorie s-a întors, joi, în Regatul Unit, unde Partidul Laburist a provocat o înfrângere zdrobitoare conservatorilor care se află de 14 ani la putere.

După mulţi ani dificili în care poporul britanic a trebuit să suporte Brexitul, criza economică şi socială, pandemia de Covid, scandaluri şi instabilitate politică – trei prim-miniştri conservatori din 2022 şi încă cinci din 2010 până atunci – alegătorii tânjesc după un singur lucru: schimbare.

Nu este momentul pentru optimism sau speranţă nebună, dar sunt pregătiţi să îi dea o şansă lui Keir Starmer, un personaj politic căruia îi lipsește notorietatea, scrie News.ro.

Keir Starmer, fost avocat pentru drepturile omului

Keir Starmer, este un politician laburist auster, un fost avocat pentru drepturile omului dintr-un orășel din sudul Angliei și este pe cale să devină prim-ministru al Regatului Unit, cu toate acestea, abia se știe cine este el.

Starmer are 61 de ani și este politician de numai nouă ani și, de când a fost încoronat lider al Partidului Laburist din Regatul Unit în 2020, și-a condus partidul de la cea mai gravă înfrângere electorală din aproape un secol, devenind forța dominantă în politica britanică.

Liderul Partidului Laburist nu este nici carismatic, nici popular

Politicianul nu este nici carismatic, nici popular, fiind omul care se ferește de aparițiile publice. Lui Starmer nu-i plac mitingurile – este prea atent, prea timid, iar singura dată când a înflorit la un miting a fost o greșeală. La conferința Partidului Laburist din 2023, un bărbat a aruncat cu sclipici peste Starmer pe scenă, iar atunci părea în sfârșit interesant, notează Politico.

Citeşte şi: Poliţia anunţă schimbări legislative. Ce se întâmplă cu șoferii amendați care refuză primirea procesului-verbal

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS