16.7 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternational(VIDEO) Dezbaterea dintre Trump și Harris este programată pentru septembrie

(VIDEO) Dezbaterea dintre Trump și Harris este programată pentru septembrie

-

ABC News a anunțat că va găzdui prima dezbatere dintre Donald Trump și Kamala Harris pe 10 septembrie, potrivit BBC.

Rețeaua a confirmat confruntarea într-o postare pe X, fostul Twitter, după ce Trump a declarat joi că va fi deschis să dezbată de mai multe ori rivalul său democrat înainte de alegerile din noiembrie.
„Credem că ar trebui să facem trei dezbateri”, a spus Trump, sugerând două dezbateri suplimentare despre care a spus că vor fi găzduite de Fox News și, respectiv, NBC.

Harris a confirmat că va participa la dezbaterea ABC în timpul unui eveniment derulat ieri în Michigan. Ea a spus că va fi deschisă pentru dezbateri suplimentare. Rețeaua a spus că dezbaterea va fi moderată de prezentatorul World News Tonight și redactorul director David Muir și prezentatorul ABC News Live Prime Linsey Davis.
„Aștept cu nerăbdare să dezbatem despre Donald Trump și avem o dată de 10 septembrie. Am auzit că în sfârșit s-a angajat și abia aștept”, a spus Harris la evenimentul de la Detroit.

Trump a dezbătut cu Biden în iunie

Trump, candidatul republican, a dezbătut o dată în iunie cu președintele Joe Biden.
Cei doi erau programați să facă acest lucru din nou pe 10 septembrie, dar Biden s-a retras din cursa prezidențială după o performanță dezastruoasă împotriva lui Trump în meciul televizat. Asta a deschis calea pentru ca Harris să devină nominalizată democrată.
Confirmarea dezbaterii pe ABC marchează încheierea unui dus-întors care a urmat deciziei lui Biden de a părăsi cursa dintre campaniile Trump și Harris pentru acea confruntare planificată.
Trump a spus anterior că dorește o dezbatere găzduită de rețeaua conservatoare Fox News, spunând că va avea loc în Pennsylvania, „la un loc într-o zonă care urmează să fie determinată”.

Dezbatere și între nominalizații la vicepreședinție

La o conferință de presă de joi la stațiunea sa din Mar-a-Lago, Trump a mai spus că ar dori să mai discute de două ori cu Harris – pe 4 septembrie pe Fox News și pe 25 septembrie pe NBC.
Trump a spus că CBS va găzdui o dezbatere între cei doi nominalizați la vicepreședinție, republicanul JD Vance și democratul Tim Walz.
Se pare că NBC News are discuții cu ambele campanii despre o potențială dezbatere în această toamnă, a raportat New York Times. Fox News a declarat că a trimis scrisori oficiale ambelor campanii luna trecută propunând o dezbatere în septembrie în Pennsylvania. Staff-ul de campaniei al Kamalei Harris a spus joi că „Trump trebuie să se prezinte” la dezbaterea ABC înainte de a confirma alte confruntări.
Trump a criticat-o pe Kamala Harris, a numit-o „abia competentă” și i-a criticat inteligența.
Mai târziu, joi, Harris le-a spus reporterilor că a cerut echipei ei să „programeze un interviu” înainte de sfârșitul lunii.

Trump, scade în sondaje

Evenimentul de o oră al lui Trump a avut loc pe fondul unor rapoarte conform cărora campania sa simte presiunea democraților, care au un nou entuziasm sub conducerea lui Harris și au dominat titlurile.
Sondajele naționale și de stat din câmpul de luptă sugerează că campania ei a câștigat teren în ultimele zile, deși cursa pentru Casa Albă rămâne o concurență strânsă.
Fostul președinte a negat că și-a „recalibrat” campania pentru a o provoca pe doamna Harris în loc de domnul Biden și a părut să se înțepe când a fost întrebat despre audiența pe care doamna Harris o atrage la mitinguri.
„Oh, dă-mi o pauză”, a spus el, argumentând că mulțimile la mitingurile lui erau mai mari decât la ale ei.
Conferința sa de presă de joi este prima pe care a susținut-o în câteva luni, deoarece campania sa s-a concentrat anterior pe organizarea de mitinguri în toată țara.

Kamala Harris s-a adresat joi United Auto Workers din Detroit și a mulțumit sindicatului pentru susținerea acesteia.
Ea a spus că sunt „89 de zile pentru a face acest lucru” înainte de alegeri.

Citește și: Poliţist judecat pentru o mită de 1.500 de euro, sub control judiciar

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Conferinţa ParentX, la Craiova. Răzvan Vasile: „Toţi vrem să...

Turneul Conferinţelor PARENTX, seria de evenimente dedicate relaţiei părinte-copil...

ȘTIRI GdS