20.5 C
Craiova
joi, 12 septembrie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalCadavrele a șase ostatici israelieni au fost preluate din Gaza

Cadavrele a șase ostatici israelieni au fost preluate din Gaza

Cadavrele a șase ostatici israelieni au fost preluate din Gaza în timpul unei operațiuni militare peste noapte, au declarat marți autoritățile israeliene.

Într-un anunț comun, Forțele de Apărare Israelului (IDF) și agenția de securitate a Israelului (ISA) i-au numit pe ostatici ca fiind:

  • Yoram Metzger,
  • Alexander Dancyg,
  • Avraham Munder,
  • Chaim Peri,
  • Nadav Popplewell,
  • Yagev Buchshtab.

Toți, cu excepția lui Munder, fuseseră anunțați morți în ultimele luni de armata israeliană.
„În această seară (luni-n.r.), forțele noastre au returnat cadavrele a șase dintre ostaticii noștri. Au fost ținuți de organizația teroristă ucigașă Hamas”, a declarat prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu. El a mulţumit celor implicați în operațiune pentru „acțiunea lor hotărâtă și curajoasă”. „Ne doare inimile pentru teribila pierdere”, a spus el.

Luaţi ostatici din kibbutz

Autoritățile israeliene nu au făcut publice imediat detalii despre operațiunea de recuperare a cadavrelor ostaticilor, dar declarația comună a spus că aceasta a fost „activată de informații precise de la ISA, unitățile de informații ale IDF și Cartierul General pentru Ostatici al Direcției de Informații IDF”.

Munder, de 79 de ani, Metzger, de 80 de ani, și Peri, de 80 de ani, erau toți locuitori ai Kibbutzului Nir Oz, lângă granița cu Gaza. Ei au fost capturați în timpul atacurilor Hamas din 7 octombrie, potrivit declarațiilor din kibbutz.

Munder a fost luat împreună cu soția, fiica și nepotul său. Ulterior, au fost eliberați în timpul unui armistițiu temporar în noiembrie. Fiul lui Munder, Roee, a fost ucis în timpul atacului.

Soția lui Metzger, Tami, a fost și ea răpită și ulterior eliberată în armistițiul din noiembrie, potrivit CNN.

Aproximativ 1.200 de israelieni au fost uciși

Popplewell, care avea 51 de ani când a fost răpit, și Buchshtab, 35 de ani. Eu au fost luați din Kibbutz-ul Nirim.

În mai, aripa militară a Hamas, Brigăzile Al Qassam, a susținut că Popplewell, un cetățean britanic-israelian, a murit cu mai bine de o lună în urmă din cauza rănilor pe care le-a suferit după ce un atac aerian israelian a lovit locul în care a fost reținut.
IDF a declarat în iulie că se credea că Buchshtab a fost ținut în Khan Younis și a murit în urmă cu câteva luni, în timp ce IDF opera acolo. Nu a detaliat circumstanțele morții la momentul respectiv.

Aproximativ 1.200 de israelieni au fost uciși și alți 250 de răpiți în timpul atacurilor Hamas din 7 octombrie asupra Israelului, potrivit autorităților israeliene.

Peste 40.000 de palestinieni au fost uciși și peste 92.000 au fost răniți în timpul războiului Israelului din Gaza, potrivit ministerului sănătății din enclavă.

Citeşte şi: Olt: Bărbaţi reţinuţi pentru furt calificat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS