21.2 C
Craiova
joi, 12 septembrie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternational(VIDEO) Harris acceptă nominalizarea democrată pentru „toți americanii”

(VIDEO) Harris acceptă nominalizarea democrată pentru „toți americanii”

-

Kamala Harris și-a acceptat oficial nominalizarea ca candidat democrat la președinție, în timpul celui mai mare discurs din cariera ei.
Vorbind la Convenția Națională Democrată de la Chicago, vicepreședintele SUA a spus că alegerea ei va „trasa o nouă cale de urmat”.
Discursul doamnei Harris a primit ovație și lungi aplauze, potrivit BBC.

Vicepreşedintele Kamala Harris a avertizat că fostul preşedinte Donald Trump ar duce ţara înapoi pe un drum cu politici periculoase, dacă ar fi reales, făcând legătura cu Proiectul 2025, un document de 920 de pagini care ar fi o schiţă pentru un al doilea mandat al lui Trump.

”Gândiţi-vă ce intenţionează să facă dacă îi dăm puterea din nou. Gândiţi-vă la intenţia sa explicită de a elibera extremişti violenţi care i-au agresat pe oamenii legii la Capitoliu. Intenţia sa explicită de a pune în închisoare jurnalişti, oponenţi politic şi pe orice vede el ca duşman. Intenţia sa explicită de a desfăşura armata împotriva propriilor cetăţeni”, a spus Harris.

”Promit să fiu un preşedinte pentru toţi americanii”

”În numele poporului, în numele fiecărui american, indiferent de partid, rasă, gen sau limba pe care o vorbeşte bunica, în numele mamei mele şi al tuturor care au pornit vreodată într-o călătorie puţin probabilă, în numele americanilor ca aceia alături de care am crescut, oameni care muncesc din greu, îşi urmează visele şi au grijă unii de alţii, în numele tuturor celor a căror poveste a putut fi scrisă doar în cea mai mare naţiune de pe Pământ. Accept nominalizarea dvs pentru preşedinţia Statelui Unite ale Americii”, a spus Harris, aclamată de mulţime.

Harris este prima femeie de culoare şi prima femeie americană de origine asiatică la conducerea taberei unui partid important. Dacă va fi aleasă, Harris ar prima prima femeie preşedinte şi primul preşedinte indiano-american.

Kamala a vorbit despre mama sa, o deschizătoare de drumuri

În discursul ţinut la Convenţie, vicepreşedintele Kamala Harris a povestit cum a fost crescută de mama sa, Shyamala, pe care a descris-o ca ”o femeie grozavă de culoare, de 1,52 metri înălţime şi cu accent”.

”A fost tare, o deschizătoare de drumuri… Ea ne-a învăţat ca niciodată să nu ne plângem de o nedreptate, ci să facem ceva în privinţa asta”, a spus Harris. ”Şi ne-a mai învăţat să nu facem niciodată ceva pe jumătate”, a adăugat ea.

Ea a făcut un apel direct la republicanii care se întreabă dacă să o voteze pe ea, promiţând că va fi un preşedinte pentru toţi americanii.

”Ştiu că în seara asta ne privesc oameni cu diverse viziuni politice”, a spus ea.

”Şi vreau să ştiţi: promit să fiu un preşedinte pentru toţi americanii. Puteţi avea încredere în mine că voi pune ţara mai presus de partid şi de propria persoană”, a adăugat Harris.

Ea a continuat: ”Voi ţine ca sfinte principiile fundamentale ale Americii, de la statul de drept la alegerile libere şi corecte, la transferul paşnic de putere. Voi fi un preşedinte care ne uneşte în jurul celor mai înalte aspiraţii. Un preşedinte care conduce şi ascultă, care este realist, pragmatic şi are o judecată sănătoasă. Şi care întotdeauna luptă pentru poporul american. Asta a fost munca mea de-o viaţă”.

Kamala Harris a vorbit şi despre miza alegerilor prezidenţiale din acest an.

Vorbind despre experienţa sa politică şi alegerile care au adus-o în poziţia de acum, Harris a spus: ”Nu am renunţat niciodată pentru că viitorul merită întotdeauna să lupţi pentru el”.

”Şi asta este lupta în care ne aflăm acum, o luptă pentru viitorul Americii”, a spus vicepreşedintele SUA.

Citește și: Mesaj RO-Alert în nordul judeţului Tulcea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Proxenet doljean, prins în Italia

Un proxenet doljean a fost prins în Italia, ...

ȘTIRI GdS