11.4 C
Craiova
luni, 16 septembrie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalMinistrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, şi-a prezentat demisia

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, şi-a prezentat demisia

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, şi-a prezentat demisia miercuri, a anunţat preşedintele parlamentului ucrainean, Ruslan Stefanciuk, informează Reuters.

„Rada Supremă (parlamentul ucrainean – n.r.) a primit o declaraţie a ministrului afacerilor externe al Ucrainei, D.I. Kuleba, privind demisia sa”, a scris Stefanciuk pe pagina sa de Facebook, potrivit EFE.

Stefanciuk a declarat că demisia urmează să fie discutată de legiuitori în curând în cadrul viitoarelor sesiuni plenare ale parlamentului, după ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că au loc schimbări în guvern pentru a consolida şi obţine rezultatele dorite de Ucraina.

Kuleba, în vârstă de 43 de ani, era ministru de externe din 2020

Kuleba, în vârstă de 43 de ani, era ministru de externe din 2020 şi a condus diplomaţia ucraineană pe parcursul războiului cu Rusia, aminteşte EFE.

AFP a relatat anterior că cel puţin şase responsabili politici ucraineni, printre care miniştri, şi-au prezentat marţi demisia, iar un consilier prezidenţial a fost demis înainte de anunţul unei remanieri majore a guvernului după doi ani şi jumătate de război cu Rusia.

Mai mulţi miniştri şi-au prezentat deja demisiile marţi seară, în special cei ai industriei strategice, Oleksandr Kamişin – responsabil pentru producţia de armament, justiţiei, Denis Maliuska, şi mediului, Ruslan Strileţ. 

Citeşte şi: Care sunt zile libere au profesorii în anul școlar 2024-2025

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS