25.6 C
Craiova
marți, 17 septembrie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalKamala Harris a vorbit despre războiul din Ucraina

Kamala Harris a vorbit despre războiul din Ucraina

În cadrul dezbaterii prezidențiale din SUA, dintre Donald Trump și Kamala Harris, s-a discutat și despre războiul din Ucraina, dar și despre Europa.

Kamala Harris a explicat că ea personal a mers în Ucraina pentru a discuta cu Volodimir Zelenski. Apoi s-a întâlnit cu liderii NATO din Estul Europei, din România și din Polonia. Kamala Harris a ținut să avertizeze că o cădere a Ucrainei va determina Rusia să înceapă un asalt asupra Europei, iar prima țintă ar fi Polonia.

”M-am întâlnit cu președintele Zelenski, cu câteva zile înainte de a porni invazia Rusiei, încercând să schimbe ilegal granițele unui stat (…) M-am întâlnit cu președintele Zelenski, i-am oferit informațiile colectate de serviciile secrete din SUA, de asemenea i-am explicat cum îl putem apăra. Câteva zile mai târziu, m-am întâlnit cu liderii NATO de pe flancul de Est, din Polonia și România. Adevărul este că 15 țări lucrează împreună, lucrează pentru a apăra Ucraina. Datorită suportului pe care noi îl oferim, Ucraina stă în picioare în fața Rusiei.

Vreau să înțelegeți că asta nu este doar o chestiune internă a SUA. Vreau să înțelegeți de ce aliații noștri NATO, din Europa, sunt atât de recunoscători că Donald Trump nu mai este președinte al SUA. Noi trebuie să înțelegem importanța NATO, cea mai mare alianță militară din istorie și trebuie să ajutăm Ucraina să reziste în fața Rusiei. Lupta asta nu este doar despre Ucraina, este și despre restul Europei, începând cu Polonia.

Donald, îți spun foarte clar: Tu nu-i poți face față unui asemenea dictator. Putin te-ar mânca la masa de prânz”, a spus Kamala Harris, potrivit www.businesstimes.com.sg.

Citește și: (VIDEO) Trump și Harris s-au ciocnit pe probleme cheie în dezbaterea prezidențială

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS