25.6 C
Craiova
marți, 17 septembrie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalSondaj CNN: Kamala Harris a câștigat „în majoritate covârșitoare” dezbaterea cu Trump

Sondaj CNN: Kamala Harris a câștigat „în majoritate covârșitoare” dezbaterea cu Trump

Potrivit unui sondaj realizat de CNN, alegătorii americani înregistrați care au urmărit dezbaterea Kamala Harris – Donald Trump au spus, în proporție de 63% la 37%, că Harris a avut o prestație mai bună. Și participanții la un panel organizat de Fox News, post care susține în mod tradițional candidații republicani, au indicat-o în majoritate pe Kamala Harris ca învingătoare a dezbaterii.

Înainte de dezbatere, aceiași alegători consultați de CNN anticipau în proporții egale (50% – 50%) că Harris, respectiv Trump vor avea o prestație mai bună. După dezbatere, un procentaj de 63% dintre cei care au urmărit confruntarea prezidențială de la ABC News au declarat pentru CNN că Harris a câștigat. „Cine a câștigat dezbaterea? Cifra generală aici, în majoritate covârșitoare, Kamala Harris”, a declarat David Chalian, directorul politic al CNN.

63% spun că Kamala Harris a câștigat dezbaterea

„63%, vedeți acolo pe ecran, spun că Kamala Harris a câștigat dezbaterea, doar 37% spun că Donald Trump a câștigat dezbaterea, ceea ce este destul de diferit de așteptările acestui grup de observatori ai dezbaterii în acest sondaj. Am întrebat oamenii înainte de dezbatere: «Cine vă așteptați să câștige dezbaterea?». Ei bine, a fost 50-50. 50% se așteptau ca Harris, 50% se așteptau ca Trump să câștige dezbaterea. Asta a fost înainte de dezbatere și tocmai v-am arătat unde s-a ajuns după aceea. 63% la 37%”, a mai arătat Chalian.

„Aceasta este o inversare completă față de ceea ce am văzut în iunie. Comparați aceste cifre cu Biden. În iunie, vedeți că a fost 67% la 33%. Două treimi credeau că Trump a câștigat, doar o treime credeau că Biden a câștigat. O inversare completă în doar câteva luni”, a mai remarcat jurnalistul CNN.

Trump a pierdut și la Fox News

Alegătorii care au luat parte la un panel organizat de Fox News Digital au declarat că vicepreședinta Kamala Harris a ieșit învingătoare din confruntarea cu Donald Trump. Întrebați cine cred că a câștigat dezbaterea, 12 alegători din panel au ridicat mâna pentru Harris, în timp ce doar cinci au indicat că fostul președinte Donald Trump a câștigat. Întrebați de ce cred că a câștigat Harris, mulți alegători au afirmat că Trump nu a știut cum să își atace noul adversar.

„În capul lui, (Trump) încă candidează împotriva lui Joe Biden”, a spus un alegător. Un altul l-a criticat pe Trump pentru că nu aduce idei noi pe scenă.

„Trump a fost atât de slab, arăta ca un costum vechi din 1987. El doar se repetă, spune aceleași lucruri, iar ea este revigorantă în sensul că este diferită”, a spus alegătorul. „Cred că dacă ar fi avut o linie de atac diferită cu ea, ar fi fost mai eficient.”

Citește şi: Comercianții, obligați să marcheze la raft produsele la care a scăzut gramajul, dar prețul a rămas același

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS