14.5 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalServiciul Secret, „conștient” de postarea lui Elon Musk despre Harris și Biden

Serviciul Secret, „conștient” de postarea lui Elon Musk despre Harris și Biden

Serviciul Secret al SUA spune că este „conștient” de o postare pe rețeaua de socializare a lui Elon Musk în care spunea că „nimeni nu încearcă” să-l asasineze pe președintele Joe Biden sau pe vicepreședintele Kamala Harris.
Musk a șters postarea și a spus că a fost o glumă.
Postarea sa pe X, fosta Twitter, a venit la doar câteva ore după suspecta tentativă de asasinare a lui Donald Trump, duminică, pe terenul său de golf din Florida, potrivit BBC.

Miliardarul tehnologic este un aliat apropiat al lui Trump, care a promis că îl va înrola pe domnul Musk să conducă o „comisie pentru eficiența guvernamentală” dacă va câștiga un al doilea mandat ca președinte al SUA.

Mulți utilizatori X au criticat comentariile lui Musk – care au fost însoțite de un emoji a sprâncenelor ridicate – unii afirmând că postarea a fost o formă de incitare împotriva președintelui și vicepreședintelui SUA.

O postare iresponsabilă

Într-o declarație, Casa Albă a condamnat postarea, spunând că „această retorică este iresponsabilă”.
„Violența trebuie condamnată, niciodata încurajată”, se spune în declarație, adăugând că „nu ar trebui să existe loc pentru violența politică sau pentru orice violență vreodată în țara noastră”.
Când a fost contactat de BBC, Serviciul Secret american a spus doar că este „conștient” de postare. „Nu comentăm chestiuni care implică informații de protecție”, a adăugat declarația. „Putem spune, totuși, că Serviciul Secret investighează toate amenințările legate de persoanele protejate”.

Musk a șters postarea

După ce a șters postarea, Musk a postat pe Twitter că „o lecție pe care am învățat-o este că doar pentru că spun ceva unui grup și ei râd nu înseamnă că va fi atât de hilar ca o postare pe X”.
„Se dovedește că glumele sunt mult mai puțin amuzante dacă oamenii nu cunosc contextul și livrarea este în text simplu”, se arată într-o postare ulterioară.
Controversatul magnat al tehnologiei este considerat un aliat apropiat al lui Trump și l-a susținut oficial în urma unei tentative separate de asasinat împotriva fostului președinte, care a avut loc la un miting pe 13 iulie în Butler, Pennsylvania.
În acea încercare, suspectul a tras în mai multe runde, rănindu-l pe Trump și ucigând un participant la miting.
De atunci, Musk a postat adesea pe Twitter sau a repostat mesaje critice atât la adresa lui Biden, cât și la adresa lui Harris și în sprijinul lui Trump.

Citește și: (VIDEO) Sean „Diddy” Combs arestat de agenți federali în New York

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS