19 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalIsraelul spune că l-a ucis pe comandantul Hezbollah în lovitura de la Beirut

Israelul spune că l-a ucis pe comandantul Hezbollah în lovitura de la Beirut

Armata israeliană a declarat vineri că atacul său aerian din suburbiile de sud a Beirutului a ucis comandantul superior al Hezbollah, Ibrahim Aqil, și alți comandanți înalți ai forțelor speciale Radwan ale mișcării.

Hezbollah nu a confirmat uciderea. Lovitura masivă din fortăreața Hezbollah din capitala libaneză a ucis 14 persoane și a rănit 66. Nouă răniți sunt în stare critică, potrivit ministerului sănătății libanez, potrivit France 24.

Hezbollah a lansat aproximativ 140 de rachete în nordul Israelului. Armata israeliană a spus că atacul a avut loc în trei valuri. Hezbollah a spus că a vizat mai multe locuri de peste granița de sud a Libanului.

Șeful ONU pentru drepturile omului, Volker Turk, a denunțat detonarea dispozitivelor de mână ale Hezbollah, care au ucis 37 de persoane și mii de răniți în Liban. La o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU la New York, Turk a cerut o „investigație independentă, amănunțită și transparentă” asupra exploziilor.

Cel puțin 41.252 de palestinieni au fost uciși și 95.497 au fost răniți în războiul Israelului din Gaza, potrivit ministerului sănătății din enclava condusă de Hamas. Atacurile din 7 octombrie conduse de Hamas asupra Israelului au dus la moartea a peste 1.190 de persoane, majoritatea civili, potrivit cifrelor oficiale israeliene. Aproximativ 250 de persoane au fost luate ostatice, iar aproximativ 120 au rămas în Gaza. Mulți au fost declarați morți de autoritățile israeliene.

Citește și: Un mort și patru răniți într-un accident în județul Hunedoara

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS