19 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternational(VIDEO) Meryl Streep este solidară cu femeile afgane

(VIDEO) Meryl Streep este solidară cu femeile afgane

-

O pisică are mai multă libertate în Afganistan decât o femeie, a declarat actrița Meryl Streep, la Organizația Națiunilor Unite. A încercat prin discursul ei să-i determine pe liderii mondiali să se concentreze pe situația femeilor și fetelor afgane.

„Modul în care… această societate a fost răsturnată este o poveste de avertizare pentru restul lumii”, a spus Streep pentru a încuraja includerea femeilor în viitorul Afganistanului.
Talibanii au preluat puterea în august 2021, când forțele conduse de SUA s-au retras după 20 de ani de război. ONU a căutat o abordare globală unificată pentru a trata talibanii, care au reprimat drepturile femeilor potrivit Reuters.

Majoritatea fetelor au fost excluse de la liceu și femeile de la universități de către talibani. Grupul a închis saloanele de înfrumusețare și a redus călătoriile pentru femeile care nu au un tutore masculin.

„Astăzi, în Kabul, o pisică are mai multe libertăți decât o femeie. O pisică poate merge să stea la semafor și să simtă soarele pe față. O veveriță are mai multe drepturi decât o fată în Afganistan. Astăzi, pentru că parcurile publice au fost închise pentru femei și fete”, a spus Streep. „O pasăre poate să cânte în Kabul, dar o fată nu poate și o femeie nu în public. Acest lucru este extraordinar”, a spus ea.

Talibanii spun că respectă drepturile în conformitate cu interpretarea lor a legii islamice. Grupul a codificat oficial un set lung de reguli care guvernează moralitatea luna trecută, care s-au bazat pe un decret al liderului spiritual suprem al talibanilor în 2022 și vor fi puse în aplicare de către ministerul moralității.
„Fără femei educate, fără femei în muncă, inclusiv în roluri de conducere și fără a recunoaște drepturile și libertățile unei jumătăți din populația sa, Afganistanul nu își va ocupa niciodată locul care îi revine pe scena globală”, a declarat secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

Citește și: „Champs Elysees” de Craiova: Primăria vrea şir de arteziene şi zero maşini parcate de-a lungul noului bulevard 1 Mai

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ABA Jiu: Amenzi de 725.000 lei pentru poluarea apelor

Inspectorii Administrației Bazinale de Apă Jiu au aplicat, în...

ȘTIRI GdS