8.7 C
Craiova
marți, 1 octombrie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternational(VIDEO) Armata israeliană efectuează o operațiune terestră „limitată” în Liban care vizează Hezbollah

(VIDEO) Armata israeliană efectuează o operațiune terestră „limitată” în Liban care vizează Hezbollah

-

Armata israeliană a început o operațiune terestră „limitată, localizată și țintită” împotriva Hezbollah-ului în sudul Libanului. Continuă să bombardeze zonele din apropierea graniței și să efectueze atacuri aeriene asupra capitalei, Beirut.
FID susține că au lansat raiduri în satele din apropierea graniței „care reprezintă o amenințare imediată pentru comunitățile israeliene”. Libanul afirmă că loviturile israeliene au ucis 95 de persoane în ultimele 24 de ore.

„Forțele de Apărare Israelului (FID) au început raiduri la sol limitate, localizate și țintite. Sunt bazate pe informații precise împotriva țintelor teroriste Hezbollah și a infrastructurii din sudul Libanului”, a declarat armata marți dimineața.
„Aceste ținte sunt situate în satele din apropierea graniței și reprezintă o amenințare imediată pentru comunitățile israeliene din nordul Israelului. Operațiunea „Northern Arrows” va continua în paralel cu lupta din Gaza și în alte arene.”

Presa libaneză a raportat că o lovitură a vizat, azi dimineață, o clădire din tabăra palestiniană de refugiați Ain al-Hilweh din apropierea orașului Sidon din sud. Al Jazeera a raportat mai multe victime. Israelul nu a comentat încă atacul. Presa israeliană relatează că Mounir Maqdah, care ar fi comandant în Brigada Martirilor al-Aqsa și presupusa țintă a loviturii, a fost rănit în atac.

Dacă va fi confirmată, este prima lovitură asupra taberei supraaglomerate, cea mai mare dintre mai multe tabere palestiniene din Liban, de când au izbucnit ostilitățile în urmă cu aproape un an, potrivit The Guardian.

Citește și: Bărbat de 61 de ani, arestat pentru abuzuri sexuale asupra nepoatei de 9 ani

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ce ar putea declanşa pubertatea timpurie?

Cercetătorii au câteva piste promițătoare, dar nu și răspunsuri...

ȘTIRI GdS