12.8 C
Craiova
miercuri, 2 octombrie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalȘapte persoane, ucise în împușcături la Tel Aviv

Șapte persoane, ucise în împușcături la Tel Aviv


Șapte persoane au fost ucise într-o împușcătură și atac cu cuțitul la Tel Aviv, a confirmat poliția din Israel. Doi teroriști au atacat civili la metroul ușor din Tel Aviv. Cei doi au fost uciși de agentul de securitate.
Alți câțiva au fost răniți – unii grav – când un bărbat înarmat a deschis focul asupra unor membri ai publicului din zona Jaffa, potrivit BBC.

Atacul mortal a început într-un vagon și a continuat pe peron, a declarat poliția locală într-un comunicat. Imaginile postate pe rețelele de socializare au arătat corpuri nemișcate împrăștiate pe stradă.

Poliția a spus că bărbatul înarmat și un alt atacator înarmați cu un cuțit au fost „neutralizați” de către membrii publicului și au descris motivul drept „teroare”. Identitatea făptuitorilor nu a fost dezvăluită. Unele instituții de presă israeliene au raportat anterior că numărul morților este opt, deși nu este clar dacă acesta a inclus și atacatorii.
Împușcătura a avut loc cu puțin timp înainte de începerea unui atac iranian cu rachete împotriva Israelului.

Poliția de la fața locului a fost văzută adăpostindu-se în timp ce rachete și rachete de apărare aeriană au zburat deasupra orașului, iar sirenele raidului aerian au răsunat.

Martorii au fost îngroziți

Benjamin Ratzon, martor, a declarat agenției de presă Reuters: „Oamenii erau la pământ și mi-au spus să mă aplec. L-am văzut pe terorist în fața mea. A vrut să facă ceva și forțele de securitate au ajuns la fața locului și au fugit spre el”.
Un alt martor a declarat pentru Jerusalem Post că au confundat inițial focul cu focuri de artificii înainte de a realiza că „era ceva mult mai rău”.

Ei au adăugat: „Au fost multe împușcături. Am căzut la podea și oamenii plângeau. Am văzut pe cineva sângerând pe pământ”.

Un proprietar de magazin a spus că și-au închis rapid obloanele când a văzut „mulțime de oameni alergând și strigând „atac terorist””.

Haartez a citat un martor ocular care se afla la o sinagogă în momentul atacului. „Printre închinători s-au numărat și medici care fac voluntariat la MDA (serviciul de ambulanță al Israelului).
„Am tratat un bărbat care a fost rănit în sinagogă și apoi am fugit în stradă să-i ajutăm pe alții care au fost răniți”.

Citește și: Vâlcea: A murit după ce s-a răsturnat cu mașina

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS