16.7 C
Craiova
joi, 3 octombrie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternational(VIDEO) Ginerele lui Hassan Nasrallah a fost ucis într-un atac israelian în Siria

(VIDEO) Ginerele lui Hassan Nasrallah a fost ucis într-un atac israelian în Siria

Hassan Jaafar al-Qasir, ginerele lui Hassan Nasrallah, a fost printre cele două victime libaneze ale raidului israelian care a vizat un apartament dintr-o clădire rezidențială din Damasc.

Liderul Hezbollah Hassan Nasrallah
Liderul Hezbollah Hassan Nasrallah

„Hassan Jaafar al-Qasir, ginerele lui Hassan Nasrallah, a fost printre cele două victime libaneze ale raidului israelian care a vizat un apartament dintr-o clădire rezidențială din cartierul Mazze din Damasc”, a declarat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului. Este o afirmație confirmată de o sursă apropiată de Hezbollah, potrivit newscentral.africa.

Hassan Jaafar al-Qasir era fratele lui Jaafar al-Qasir, responsabil cu transferul de arme din Iran către Liban, pe care Israelul a anunţat că l-a ucis marţi într-o lovitură asupra suburbiilor sudice ale Beirutului.

„Trei civili au fost ucişi şi alţi trei au fost răniţi”, a precizat agenţia de presă siriană, care a raportat, de asemenea, „pagube materiale la proprietăţile private din jurul spaţiilor”.

Israelul a efectuat sute de raiduri asupra în Siriei

Clădirea vizată se află la aproximativ 500 de metri de locul unui raid care a vizat două microbuze care transportau pasageri în zorii zilei de marţi, ucigând şase persoane:

  • trei civili, inclusiv un jurnalist,
  • trei luptători din facţiunile pro-iraniene, inclusiv un membru al Hezbollah.

Cartierul de lux Mazzé găzduieşte misiuni diplomatice şi birouri ONU.

De la izbucnirea războiului civil în Siria în 2011, Israelul a efectuat sute de raiduri asupra ţării, vizând armata siriană şi grupările pro-iraniene, inclusiv Hezbollah, desfăşurate în sprijinul forţelor guvernamentale.

Autorităţile israeliene comentează rar aceste atacuri, dar susţin că nu vor permite Iranului, duşmanul său declarat, să îşi extindă prezenţa în Siria.

Atacurile s-au intensificat în ultimele zile, în special la frontiera dintre Liban şi Siria, unde zeci de mii de persoane care fugeau de bombardamentele israeliene din Liban au trecut în Siria.

Citește și: Accident mortal pe Autostrada 1

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS