20.6 C
Craiova
vineri, 11 octombrie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalIsraelul a lovit centrul Beirutului fără avertisment. 22 de persoane au fost ucise

Israelul a lovit centrul Beirutului fără avertisment. 22 de persoane au fost ucise

Israelul a lovit centrul Beirutului fără avertisment. 22 de persoane au fost ucise și peste 100 au fost rănite.

Locuitorii din două cartiere centrale din Beirut au fost, azi noapte, martorii a două atacuri aeriene ale Israelului care au lovit clădiri rezidențiale.

Astfel de atacuri în afara fortăreței Hezbollah din suburbia Dahiyeh sunt rare. Cel puțin 22 de persoane au fost ucise, peste 100 au fost rănite, potrivit oficialilor din domeniul sănătății libanezi.

În sudul Libanului, doi membri ai forțelor de menținere a păcii ale Națiunilor Unite au fost răniți când un tanc israelian a tras într-un turn de veghe de la sediul principal al forței din Naqoura, ceea ce a determinat ONU să afirme că personalul său se confruntă cu un pericol tot mai mare.

Conflictul dintre Israel și Hezbollah a izbucnit în urmă cu un an, când gruparea susținută de Iran a deschis focul în sprijinul grupării militante palestiniene Hamas la începutul războiului din Gaza.
S-a intensificat dramatic în ultimele săptămâni, Israelul bombardând suburbiile sudice ale Beirutului, sudul și Valea Bekaa și ucigând mulți dintre liderii de vârf ai Hezbollah.

Wafiq Safa, care conduce unitatea de legătură și coordonare a Hezbollah responsabilă de colaborarea cu agențiile de securitate libaneze, a fost vizat de Israel joi seară. Acesta a supraviețuit, au spus sursele de securitate.

Israelul nu a emis avertismente de evacuare

Atacurile israeliene au lovit un cartier rezidențial dens, format din blocuri de apartamente și magazine mici, în inima orașului Beirut.
„Mă rugam. Am auzit prima lovitură și am crezut că a fost în casa mea. A doua a fost mult mai puternică decât prima”, a spus Ala’a Baydoun, un locuitor a cărei casă a fost avariată. „M-am dus să văd. Geamurile casei erau țăndări. Am văzut această scenă înfiorătoare, a fost ceva de necrezut”, potrivit Reuters.

Israelul nu a emis avertismente de evacuare înainte de atacuri și nu atacase anterior zona, care este îndepărtată din suburbiile sudice ale Beirutului, unde sediul Hezbollah a fost bombardat în mod repetat de Israel.
Ministerul Sănătății din Liban a raportat că 22 de persoane au murit și 117 au fost rănite. Printre morți se număra și o familie de opt, inclusiv trei copii, care fuseseră evacuați din sud, potrivit unei surse de securitate.

Citește și:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS