13.7 C
Craiova
joi, 17 octombrie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalLiderul Hamas Yahya Sinwar ar fi ucis într-o confruntare cu forțele israeliene

Liderul Hamas Yahya Sinwar ar fi ucis într-o confruntare cu forțele israeliene

Yahya Sinwar, liderul Hamas care a organizat atacul din 7 octombrie asupra Israelului care a declanșat războiul din Gaza, a fost ucis într-o întâlnire neașteptată cu forțele terestre israeliene, potrivit mai multor rapoarte inițiale.

Forțele de Apărare Israelului au spus că verifică dacă Sinwar a fost unul dintre cei trei militanți uciși în timpul unei operațiuni, dar că identitățile lor nu pot fi încă confirmate.

Mai mulți oficiali de securitate, vorbind în mod anonim presei israeliene, au spus că cadavrele au fost duse în Israel pentru teste ADN și că IDF evaluează „cu mare probabilitate” ca unul dintre cei uciși să fie Sinwar.

Radioul israelian Kan a raportat că liderul Hamas a fost ucis „din întâmplare”, și nu ca urmare a unei strângeri de informații. Postul a mai spus că cadavrele au fost găsite cu o mulțime de numerar și acte de identitate false.

Fotografii grafice și videoclipuri de la fața locului, difuzate pe mass-media israeliană, au arătat ceea ce părea a fi corpul lui Sinwar, îmbrăcat în haine, cu o rănire gravă la cap, întins pe un morman de moloz pe podeaua unei clădiri distruse. Nu a fost imediat clar când sau unde au fost făcute filmările sau cum au fost cauzate pagubele.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Hamas, potrivit The Guardian.

Eminența cenușie a Hamas

Sinwar se consideră ca fiind un expert în armata și politica Israelului. Vorbește perfect ebraică, a învățat de-a lungul a peste 20 de ani de închisoare și a fost forța motrice din spatele strategiei Hamas din ultimii ani: să amâne Israelul să creadă că grupul a fost descurajat să lupte împotriva Israelului, înainte de a lansa atacul surpriză în care 1.200 de persoane. oameni au fost uciși și alți 250 luați ostatici.

Ministrul israelian al apărării Yoav Gallant a scris pe X: „Vom ajunge la fiecare terorist și îl vom elimina”, adăugând la scurt timp „dușmanii noștri nu se pot ascunde”.

Citește și: (VIDEO) Liam Payne, fost membru One Direction, a murit după ce a căzut de la balcon

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS