7.6 C
Craiova
sâmbătă, 26 octombrie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalIsraelul emite un nou ordin de evacuare pentru orașul Tir din sudul Libanului

Israelul emite un nou ordin de evacuare pentru orașul Tir din sudul Libanului

Armata israeliană a cerut miercuri locuitorilor din orașul Tir din sudul Libanului să se evacueze înaintea operațiunilor militare care vizează gruparea militantă libaneză Hezbollah.

Vestea vine la o zi după ce armata israeliană a anunțat că l-a ucis pe Hashem Safieddine, clericul preconizat să-i succedă liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah.
Purtătorul de cuvânt al armatei, în limba arabă, Avichay Adraee, a postat o hartă a străzilor afectate din Tir pe platforma de socializare X, spunând: „Trebuie să vă mutați imediat din zona marcată cu roșu și să vă îndreptați spre nord de râul Awali. Oricine se află lângă Hezbollah. elementele, instalațiile și echipamentele de luptă îi pun viața în pericol”.

Armata israeliană a interceptat două drone la Eilat

Armata israeliană a interceptat două drone care au fost lansate din est și au traversat în apele Israelului în zona Eilat, a anunțat armata într-un comunicat miercuri.
Rezistența islamică din Irak a declarat în două declarații că a atacat de două ori orașul-port israelian Eilat, cu drone, miercuri.
Gruparea militantă pro-iraniană a adăugat că a lovit ținte „vitale” acolo.
Israelul a confirmat că l-a ucis pe Hashem Safieddine, moștenitorul defunctului lider Hezbollah Hassan Nasrallah, care a fost ucis luna trecută într-un atac israelian.

Cel puțin 42.718 palestinieni au fost uciși și 100.282 au fost răniți în Fâșia Gaza de la începutul războiului la 7 octombrie 2023, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza.

Hezbollah spune că a lovit baza de informații a armatei lângă Tel Aviv

Gruparea Hezbollah din Liban a declarat că a tras miercuri cu rachete asupra unei baze de informații militare israeliene din suburbiile Tel Aviv, după o noapte de lovituri asupra bastionului Beirut de sud al grupului.

Luptătorii Hezbollah au lansat „o salvă de rachetă” la „baza Glilot a unității de informații militare… din suburbiile Tel Aviv”, a spus grupul într-un comunicat, referindu-se la o bază vizată de mai multe ori în ultimele zile. Acesta a spus că focul de rachetă a fost „ca răspuns la atacurile și masacrele comise de inamicul sionist”.

Hezbollah încă nu a confirmat moartea lui Hashen Safieddine, presupusul succesor al lui Hassan Nazrallah

Armata israeliană a anunțat că l-a ucis pe Hashem Safieddine, clerul care va reuși să-l ucidă pe liderul Hezbollah Hassan Nasrallah într-un atac aerian asupra Beirutului în urmă cu trei săptămâni, care i-a vizat pe comandanții grupării militante susținute de Iran.

Hezbollah nu a emis o declarație cu privire la pretențiile israeliene.

„A fost membru al consiliului executiv al Hezbollah de ani de zile și văr cu Nazrallah”, a explicat reporterul senior FRANCE 24 Catherine Norris Trent.
„Dacă moartea este confirmată de alte surse decât armata israeliană, Hezbollah va părea și mai lipsit de cârmă în acest stadiu”, a adăugat ea.

Citește și: O locuitoare a Râmnicului, premiată la împlinirea vârstei de 100 de ani

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS