6.7 C
Craiova
joi, 28 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalRetrospectivă 2019: Principalele acţiuni ale preşedintelui României

Retrospectivă 2019: Principalele acţiuni ale preşedintelui României

Retrospectivă 2019: Principalele acţiuni ale preşedintelui României

IANUARIE

3. – Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretele pentru constatarea vacanţei portofoliilor de la Ministerele Dezvoltării şi Transporturilor.
4. – Declaraţii de presă susţinute la Palatul Cotroceni în care a anunţat că va refuza propunerile pentru Ministerele Dezvoltării şi Transporturilor, respectiv Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici, dar şi faptul că nu-l va revoca din funcţie pe procurorul general Augustin Lazăr.

Desemnarea lui Eugen Teodorovici ca ministru interimar al Dezvoltării Regionale şi a Rovanei Plumb în funcţia de ministru interimar al Transporturilor.


7. – Desemnarea lui Eugen Teodorovici ca ministru interimar al Dezvoltării Regionale şi a Rovanei Plumb în funcţia de ministru interimar al Transporturilor. Propunerile au fost transmise preşedintelui Klaus Iohannis de premierul Viorica Dăncilă.
– Transmiterea către Curtea Constituţională a României a unei sesizări de neconstituţionalitate asupra Legii privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, precum şi pentru unele măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a referendumului naţional pentru revizuirea Constituţiei.
10. – Participare la Ceremonia oficială de inaugurare a Preşedinţiei române la Consiliul UE, la Ateneul Român.
– Primirea subsecretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii pentru Afaceri Politice, David Hale, aflat în vizită în ţara noastră.

11. – Întrevedere, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker prilejuită de vizita acestuia la Bucureşti şi a Colegiului Comisarilor (10-11 ian.), în contextul preluării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.
15. – Primirea, la Palatul Cotroceni, a preşedintelui Republicii Slovenia, Borut Pahor, aflat în vizită oficială în ţara noastră (14-15). Cei doi oficiali au avut discuţii tete-a-tete şi oficiale, ce au vizat şi vecinătatea estică, regiunea Mării Negre, apărarea colectivă şi Brexit, iar la final au susţinut o declaraţie comună de presă.
– Participare la sesiunea festivă dedicată Zilei Culturii Naţionale, la Academia Română.

Primirea, la Palatul Cotroceni, a ministrului Afacerilor Externe şi al Expatriaţilor din Regatul Haşemit al Iordaniei, Ayman Safadi


16. – Primirea, la Palatul Cotroceni, a ministrului Afacerilor Externe şi al Expatriaţilor din Regatul Haşemit al Iordaniei, Ayman Safadi, context în care a încurajat organizarea unei noi ediţii a Forumului Economic româno-iordanian în acest an.
22. – Participare, la Aachen, în Germania, la ceremonia de semnare a Tratatului de cooperare şi integrare franco-german, la invitaţia cancelarului Angela Merkel şi a preşedintelui francez, Emmanuel Macron.
24. – Participare la evenimentele organizate de Ziua Unirii Principatelor Române la Palatul Patriarhiei: slujba de Te Deum în Catedrala Patriarhală, oficiată de patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel; sesiunea de comunicări ştiinţifice „Unirea Principatelor Române, bază a Statului Român modern”.


28. – Decorare a unor supravieţuitori ai Holocaustului cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler: Davidovits Rachel, Pardău Lea, Schwartz Paul, Segal Sandra, Shai Meir, Szinetar Iudita Agneta şi Vainer Anette.
29. – Participare, la Palatul Cotroceni, la întâlnirea anuală cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti.
31. – Primirea, la Palatul Cotroceni, a secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, cu care a avut convorbiri tete-a-tete urmate de o conferinţă de presă comună.

Citeşte continuarea pe agerpres.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS