19.5 C
Craiova
miercuri, 3 iulie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalConsultări la Guvern. Partidele politice, chemate să decidă data alegerilor prezidențiale

Consultări la Guvern. Partidele politice, chemate să decidă data alegerilor prezidențiale

Guvernul a anunţat programul consultărilor cu partidele politice ale premierului Marcel Ciolacu, luni la Palatul Victoria, pentru a finaliza calendarul electoral al alegerilor prezidenţiale şi parlamentare.

Primii cu care se va vedea şeful Executivului sunt cei de la USR, de la ora 10.00. Urmează de la ora 11 reprezentanţii de AUR, apoi UDMR la ora 14.00. De la 15.00, prim-ministrul va avea discuţii cu reprezentanţii partidului Dianei Şoşoacă, S.O.S. România, de la 16.00 cu grupul minorităţilor naţionale şi de la 17.00 cu PUSL.

Consultările vor continua şi marţi, 2 iulie, cu reprezentanţii altor formaţiuni politice, mai spune comunicatul de presă al Executivului.

Din partea Guvernului, vor participa la consultări premierul Marcel Ciolacu, viceprim-ministrul Marian Neacşu şi vicepremierul şi ministrul Afacerilor Interne Cătălin Predoiu.

Liberalii au fost convocaţi în Biroul Politic Naţional, cu prezenţa fizică obligatorie, luni, de la ora 13.00. Decizia vine în contextul în care prim-ministrul şi liderul PSD Marce Ciolacu a anunţat că, de luni, împreună cu cei doi vicepremieri, că îi invită pe liderii tuturor partidelor pentru a stabili cu aceştia calendarul alegerilor.

Citește și: Peste 5.000 de jucării contrafăcute descoperite la PTF Bechet

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS