Guvernul a alocat, joi, o suplimentare de peste 100 de milioane de lei pentru Ministerul Mediului Ministerul Cercetării.
Agenţia Naţională pentru Sport va primi suplimentar încă 86 de milioane de lei. Banii sunt pentru:
- funcţionare a agenţiei până la finalul acestui an,
- pregătirea continuă şi susţinută a sportivilor din loturile naţionale care vor reprezenta România la competiţiile internaţionale.
„Încep cu un mesaj prin care reamintesc prioritățile acestui Guvern, pentru că aud prea multe discuții în ultimele zile despre linii roșii… sau galbene. Acest Guvern nu este al vreunui partid, acest Guvern este al României! Iar prioritățile noastre sunt susținerea tuturor companiilor românești, derularea celui mai mare plan de investiții publice din ultimii 35 de ani, protejarea populației în fața speculei și creșterea veniturilor românilor.
Atunci când sunt probleme, cum este acum cu seceta, trebuie să intervenim rapid ca să-i ajutăm pe cei aflați în necaz, adică pe fermierii români. Mâine, voi merge cu ministrul Agriculturii pentru a evalua situația pagubelor în teren ca să avem o imagine clară asupra banilor pe care trebuie să-i acordăm agricultorilor afectați“.
Nu vor mai fi modificări de natură fiscală
O altă decizie majoră este că în Guvern nu mai poate intra de acum înainte vreo modificare de natura fiscală fără să existe în prealabil o consultare publică finalizată și un acord cu mediul privat și societatea civilă! „Nici domnul Boloș, nici alți miniștri nu pot veni cu proiecte în acest sens, cum ar fi CNP-ul fiscal, de exemplu, până când nu parcurg acest traseu. Cred că așa e corect și aceasta este așteptarea românilor și a mediului de afaceri!
Astăzi, alocăm Ministerului Mediului 100 de milioane de lei și tot 100 de milioane de lei alocăm Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, ambele pentru a susține realizarea reformelor din PNRR, după cum am decis cu domnii miniștri, fiind o prioritate majoră a României, deoarece acest program se finalizează la sfârșitul anului 2026“.
Legea serviciului public de alimentare cu energie termică
Guvernul a modificat și completat Legea serviciului public de alimentare cu energie termică care permite continuarea activității ELCEN, după fuziunea cu Termoenergetica. „Este o nouă măsură de sprijin după ce, ieri, domnul ministru și ELCEN au semnat un acord cu o companie americană pentru realizarea unui sistem revoluționar de încălzire centralizat bazat pe energia geotermală din nordul Capitalei. Nu doar ELCEN, ci și alte companii locale sau naționale care asigură un asemenea serviciu public pot beneficia de aceste prevederi în cazul unor fuziuni sau absorbții cu alte entități de stat“.
Citește și: După câţi ani de muncă se iese la pensie în Europa