11.1 C
Craiova
luni, 7 octombrie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalBiroul Electoral Central a respins ca inadmisibilă a doua candidatură depusă de Diana Şoşoacă la alegerile prezidenţiale

Biroul Electoral Central a respins ca inadmisibilă a doua candidatură depusă de Diana Şoşoacă la alegerile prezidenţiale

Biroul Electoral Central a respins ca inadmisibilă a doua candidatură depusă de Diana Şoşoacă la alegerile prezidenţiale.

Biroul Electoral a transmis, duminică, printr-un comunicat oficial, că a respins înregistrarea candidaturii Dianei Şoşoacă la alegerile prezidenţiale. Este vorba de noul dosar de candidatură, depus sâmbătă noaptea, după ce CCR i-a respins candidatura, în urma a două contestaţii care au fost admise de judecătorii constituţionali.  BEC a adoptat ”Decizia privind respingerea înregistrării dosarului de candidatură al doamnei Diana Iovanovici-Şoşoacă la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024 având nr. 24CAN/BEC/P.R.2024/05.10.2024”. 

Diana Şoşoacă – care a fost eliminată din cursa electorală pentru cotroceni în urma unei decizii definitive a Curţii Constituţionale – a depus încă un dosar de candidatură, cu puţin timp înainte de expirarea termenului.

Biroul Electoral Central (BEC a fost convocat duminică, la ora 18, pentru a se pronunţa în legătură cu candidatura acesteia.

La sediul BEC s-au aflat mai mulţi protestatari, în timpul şedinţei Biroului. 

Curtea Constituţională urmează să publice zilele următoare motivarea deciziei de sâmbătă privind respingerea candidaturii Dianei Şoşoacă. 

Citește și: Doi tineri străini ascunși în patul din cabina unui tir, depistați la Calafat-Vidin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS