20.6 C
Craiova
miercuri, 9 octombrie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNational(VIDEO) Guvernul a aprobat ca noi medicamente să fie gratuite sau compensate

(VIDEO) Guvernul a aprobat ca noi medicamente să fie gratuite sau compensate

-

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că, începând cu 1 noiembrie, va crește lista medicamentelor gratuite sau compensate, în special medicamentele pentru boli oncologice și pentru multe afecțiuni cronice.

”Aprobăm noi medicamente ce vor fi incluse începând cu 1 noiembrie pe lista celor gratuite sau compensate. Este vorba despre medicamente pentru boli oncologice și pentru multe afecțiuni cronice, precum și pentru transplantul medular. Asigurăm accesul echitabil și nediscriminatoriu al pacienților la medicamente de ultimă generație care pot salva zeci de mii de vieți.”, a anunțat Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

Propunere legislativă pentru evitarea afacerilor gen Nordis

Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat că se lucrează la o propunere legislativă după ce a văzut documentarul Recorder despre afacerea Nordis.
„Trebuie intervenit legislativ. Am avut o discuție cu colegii mei ca astfel de lucruri să nu se mai poată întâmpla. Am luat legislația și din Franța, și din Germania. În momentul acesta au făcut un grup de lucru la Parlament, făcut de domnul Simonis, o să vină cu o propunere legislativă.Cu adevărat cele sesizate trebuie să nu se mai întâmple. În Franța nu ai voie să percepi un avans mai mare de 10%, la un bloc, la niște locuințe pe care nu le-ai construit sau se merge pe sistemul de asigurări.
Mi se pare normal să modificăm legislația în acest sens”, a declarat Marcel Ciolacu în fața presei.

Citește și: Nima Rinji, cel mai tânăr alpinist din lume care a escaladat toate cele 14 vârfuri de peste 8000 de metri

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Bărbatul găsit decedat într-un părculeţ din Craiova şi-a pierdut...

IPJ Dolj a transmis miercuri că legiştii au stabilit...

ȘTIRI GdS