21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaUn nou mesaj despre "operațiunea militară" din Ucraina de la Kremlin

Un nou mesaj despre „operațiunea militară” din Ucraina de la Kremlin

„Rusia își va atinge obiectivul de a asigura statutul neutru al Ucrainei și ar prefera să facă acest lucru prin discuții”, a susținut purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, potrivit Reuters.

Ea a făcut aceste declarații miercuri, în cea de a 14-a zi a războiului pe care Rusia l-a declanșat în Ucraina.

„Obiectivele Moscovei nu includ răsturnarea guvernului de la Kiev“

Zaharova a susținut, de această dată, că „obiectivele Moscovei nu includ răsturnarea guvernului de la Kiev” și că speră „să obțină progrese mai semnificative în următoarea rundă de discuții cu Ucraina”.

„Operațiunea militară a Rusiei merge strict în conformitate cu planul său”, a adăugat Maria Zakharova, citată de Reuters.

La 14 zile de la invazia Rusiei în Ucraina, trupele ruse nu au reușit să preia controlul asupra țării

La 14 zile de la invazia Rusiei în Ucraina, trupele ruse nu au reușit să preia controlul asupra țării unde se dau în continuare lupte aprige. Armata ucraineană a respins eforturile forțelor ruse de a intra în orașele Harkiv și Mykolayiv. Cele două părți au convenit asupra încetării focului miercuri dimineață pentru a da posibilitatea ca locuitorii din Kiev și din alte patru orașe să fie evacuați.

În zilele trecute, cordoanele umanitare nu au putut fi folosite pentru evacuarea civililor din cauza părții ruse, care a continuat atacul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS