33.9 C
Craiova
sâmbătă, 28 septembrie, 2024
Știri de ultima orăPolitica30 de morți, după ce o rachetă rusă a lovit un bloc din Dnipro

30 de morți, după ce o rachetă rusă a lovit un bloc din Dnipro

Numărul morților în urma atacului cu rachete rusești asupra unui bloc de apartamente din Dnipro a crescut la 30, au declarat oficialii ucraineni duminică.

Cel puțin 75 de persoane au fost rănite în atacul de sâmbătă, 30 dintre ele fiind încă în spital, a declarat presei ucrainene Natalia Babachenko, consilier al șefului administrației militare regionale Dnipropetrovsk.

Doisprezece dintre cei internați rămân în stare gravă, inclusiv o fetiță de 9 ani, a adăugat Babachenko, potrivit CNN. Operațiunea de salvare este în desfășurare și până la 40 de persoane ar putea fi încă sub dărâmături, a spus ea. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat anterior că „zeci” de oameni, inclusiv o fetiță de 3 ani, au fost salvate din clădire, deși majoritatea etajelor au fost „zdrobite” în atac. Potrivit președintelui, 72 de apartamente au fost distruse și peste 230 de apartamente au fost avariate în atacul de sâmbătă.

Salvatorii lucrează încă de sâmbătă la locul unde o rachetă rusă a lovit un bloc din Dnipro, Ucraina.

Forțele aeriene ucrainene au declarat că racheta rusă trasă spre blocul din Dnipro a fost un Kh-22 – același tip care a lovit un mall aglomerat din centrul Ucrainei vara trecută. Yurii Ihnat, purtătorul de cuvânt al forțelor aeriene ucrainene, a declarat că Kh-22 „a fost tras de un bombardier cu rază lungă de acțiune Tu-22M3, lansat din zona de lângă Kursk și Marea Azov”. „Au fost în total cinci lansări ale acestor rachete”, a spus Ihnat. Kh-22 este un tip mai vechi de rachetă de croazieră, care este mai puțin precisă decât majoritatea rachetelor moderne.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS