19.5 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaSchimb de prizonieri de Paște între armată rusă și cea ucraineană

Schimb de prizonieri de Paște între armată rusă și cea ucraineană

Un schimb de prizonieri de Paște a fost făcut public de reprezentanții Ucrainei și Rusiei.

Ucraina a anunțat că aproximativ 130 de prizonieri de război ucraineni au fost eliberați și s-au întors acasă într-un „mare schimb de Paște”. Și fondatorul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a publicat un videoclip cu soldați eliberați, scrie Reuters, conform Hotnews.

„Aducem înapoi 130 dintre oamenii noștri. Acesta (schimbul) a avut loc în mai multe etape în ultimele zile”, a scris pe Telegram Andriy Yermak, șeful cancelariei președintelui Volodimir Zelenski, fără a preciza câți soldați ruși au fost eliberați în acest schimb de prizonieri.

Schimb de prizonieri. Ce a transmis un soldat Wagner

Fondatorul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a publicat un videoclip cu soldați ucraineni eliberați, „pentru a marca Paștele ortodox”, scrie Reuters.

„Pregătiți-i pe toți, hrăniți-i și dați-le apă, verificați răniții”, a spus Prigojin într-un videoclip postat pe Telegram de serviciul său de presă.

„Sper că nu veți cădea înapoi în mâinile noastre”, s-a auzit un soldat înarmat Wagner spunându-le soldaților înainte de a li se ordona să urce într-un camion, încărcând niște pachete cu sticle cu apă.
În imagini apar peste 100 de bărbați, unii șchiopătând și alții cărați pe targi de colegii lor lor, pe un drum plin de noroi, în timp ce un bărbat care stătea pe un tanc ținea un steag alb.

Forțele ucrainene și ruse au organizat schimburi regulate de prizonieri în timpul invaziei Moscovei, aflată acum în cea de-a 14-a lună, notează Reuters.

Citește și S-au aventurat pe munte de Paște și au ajuns la spital

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS