3.4 C
Craiova
sâmbătă, 11 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăRazboi UcrainaO dronă folosită pentru atacarea Ucrainei a căzut în România

O dronă folosită pentru atacarea Ucrainei a căzut în România

Forțele ruse au continuat, azi noapte, atacurile cu drone asupra infrastructurii portuare ucrainene, în proximitatea graniței cu România.
Ministerul Apărării Naționale a monitorizat situația în zona de frontieră și a activat procedurile de Poliție Aeriană. A fost notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență cu privire la zonele din județele Tulcea și Galați care ar fi putut fi afectate de riscurile asociate acestei situații. IGSU a emis un mesaj RO-Alert la ora 22.45, iar starea alertă aeriană a încetat în jurul orei 02.00.

Misiuni de supraveghere

Aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române din Baza Aeriană 86 de la Fetești și aeronave Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Germane din Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu” au fost ridicate pentru a executa misiuni de supraveghere a spațiului aerian național.
Sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat, în cursul acestei situații, o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național, cu semnal detectat la înălțime mică pe un traseu către zona Grindu, din județul Tulcea.

La circa 4 km amonte de localitatea Grindu

Echipe mixte MApN/MAI s-au deplasat azi noapte în zonă. Azi dimineață, a fost identificat un crater de 1,5 m adâncime. Acesta este rezultat ca urmare a prăbușirii necontrolate a unei drone utilizate în atacul asupra infrastructurii portuare ucrainene. Drona a căzut într-un perimetru nelocuit aflat la circa 4 km amonte de localitatea Grindu. Au fost luate măsuri de securizare a zonei. Au fost notificate structurile competente pentru ridicarea probelor și desfășurarea investigațiilor, conform procedurilor.

Ministerul Apărării Naționale condamnă cu fermitate atacurile executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre. Aceste atacuri sunt nejustificate și în gravă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar.

MApN rămâne în contact permanent cu structurile aliate, care sunt informate în timp real cu privire la situația generată de aceste atacuri.

Citeşte şi: (VIDEO) Incendiu la un trailer în Râmnicu Vâlcea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS