20.1 C
Craiova
duminică, 6 octombrie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaUn atac rus a făcut cel puţin patru morţi într-un alt centru medical din Kiev

Un atac rus a făcut cel puţin patru morţi într-un alt centru medical din Kiev

Cel puţin patru morţi a provocat un alt atac rus într-un alt centru medical din Kiev, au anunţat autorităţile ucrainene, la câteva ore după un atac precedent asupra unui spital de copii într-un alt cartier, informează AFP, preluată de Agerpres.

„Căderi de resturi (de rachete) au fost semnalate în districtul Dniprovskii. Un centru medical a fost parţial avariat. Au fost semnalaţi patru morţi şi trei răniţi”, au anunţat echipele de salvare ucrainene pe Telegram, în timp ce şeful administraţiei prezidenţiale ucrainene, Andrii Iermak, a afirmat pe Telegram că este vorba de „un nou atac rus” asupra unei instituţii medicale.

Cel puţin 20 de persoane au fost ucise şi alte peste 50 au fost rănite în urma atacurilor în valuri ale Rusiei cu rachete, luni, în prima parte a zilei, asupra Ucrainei, a anunţat înainte de aceasta ministrul de interne ucrainean Ihor Klimenko.

Atacul Rusiei de luni asupra capitalei Ucrainei a fost unul dintre cele mai grave

Kievul a fost printre oraşele cel mai grav afectate, alături de Krivoi Rog, în sudul Ucrainei. Atacul Rusiei de luni asupra capitalei Ucrainei a fost unul dintre cele mai grave din cei peste doi ani de invazie pe scară largă a Moscovei, a declarat primarul Kievului, Vitali Kliciko, pentru Reuters.

Dacă iniţial administraţia militară din Kiev raportase cinci morţi, ulterior bilanţul a crescut la cel puţin şapte morţi şi 15 răniţi, iar bilanţul s-ar putea agrava întrucât în urma atacului a fost puternic avariat spitalul de copii Ohmatdet, autorităţile afirmând că sub dărâmături s-ar putea afla oameni, inclusiv copii.

Citeşte şi: Cel puțin 20 de morți, după ce un spital de copii din Kiev a fost lovit de o rachetă rusească

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS