21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaTrei drone ruseşti au trecut graniţa cu România, afirmă şeful Forţelor Aeriene din Ucraina

Trei drone ruseşti au trecut graniţa cu România, afirmă şeful Forţelor Aeriene din Ucraina

Șeful forțelor aeriene ucrainene, generalul Mikola Oleșciuk, a declarat joi că trei drone de atac lansate în timpul nopții de Rusia împotriva Ucrainei au trecut granița Ucrainei în România, potrivit Reuters

„Aseară, inamicul a folosit 38 de drone de atac Shahed-131/136, atacând infrastructura ucraineană în mai multe zone, inclusiv în sudul regiunii Odesa și centrul Ucrainei”, a spus generalul Mikola Oleșciuk.

Șeful forțelor aeriene a spus că alte trei drone „s-au pierdut după ce au trecut granița de stat cu România”, dar nu a dat mai multe detalii.

Teritoriul României se află la doar câteva sute de metri de portul ucrainean dunărean Ismail, în regiunea Odesa, care a fost atacat de drone pentru a doua noapte consecutiv, notează Reuters.

Capitala Kiev şi din regiunea Jitomir, vizate şi ele de drone

Autorităţile din capitala Kiev şi din regiunea Jitomir au spus că şi aceste regiuni au fost vizate de drone. Guvernatorul din Jitomir a anunţat că sistemele de apărare antiaeriană au lovit majoritatea celor 10 ţinte, dar resturi de drone au avariat zece case şi o infrastructură.

Şeful administraţiei militare a Kievului, Serhii Popko, a afirmat că dronele au venit din mai multe direcţii, dar toate au fost distruse de apărarea antiaeriană. Nu au fost semnalate pagube sau victime la Kiev, a adăugat el

Un nou mesaj RO-ALERT pentru locuitorii din Tulcea

Un nou mesaj RO-ALERT a fost transmis în noaptea de miercuri spre joi locuitorilor din zona de nord a judeţului Tulcea, prin care erau informaţi despre posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian, pe teritoriul din apropierea graniţei cu Ucraina.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: În cazul fermierilor afectaţi de secetă este necesară o intervenţie rapidă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS