12.5 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăRazboi Ucraina(VIDEO) Zelensky: Trupele ucrainene dețin controlul deplin asupra orașului rusesc Sudzha

(VIDEO) Zelensky: Trupele ucrainene dețin controlul deplin asupra orașului rusesc Sudzha

-

Kievul susține că forțele sale au avansat mai mult în regiunea Kursk a Rusiei, câștigând mai mult teren și cucerind orașul Sudzha.

Ucraina a capturat orașul rusesc Sudzha, în timp ce trupele au avansat în continuare în regiunea Kursk, joi, potrivit autorităților de la Kiev.

Ar fi cel mai mare oraș rusesc care va cădea sub controlul Ucrainei de la începutul incursiunii sale transfrontaliere în urmă cu mai bine de o săptămână.

Cu o populație înainte de război de aproximativ 5.000 de oameni, Sudzha este centrul administrativ pentru zona de graniță a regiunii Kursk a Rusiei. Este mai mare decât orice alte orașe sau așezări pe care Ucraina spune că forțele sale le-au luat de când a început incursiunea pe 6 august. De asemenea, se află la intersecția unei linii mari de gaz rusești care intră în Europa, conducta Druzhba.

Armata ucraineană înființează un birou de comandă la Sudzha

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că armata ucraineană înființează un birou de comandă la Sudzha, potrivit Euronews. Asta sugerează că Ucraina ar putea plănui să rămână în regiunea Kursk pe termen lung – sau doar să semnaleze Moscovei că ar putea intenționa să facă acest lucru.

El nu a explicat ce funcții ar putea îndeplini biroul, deși a spus mai devreme că Ucraina va distribui ajutor umanitar locuitorilor din Sudzha care au nevoie.

Imaginile din satelit realizate miercuri de Planet Labs PBC arată avarii la o bază aeriană din Borisoglebsk, după ce o dronă ucraineană a lovit-o. Imaginile arată că atacul a provocat pagube la două hangare. Rămâne neclar în ce scop au servit hangarele. De asemenea, părea să existe daune potențiale la două avioane de luptă la bază.

Experții sugerează că atacul ar putea fi o diversiune pentru a preveni atacurile aeriene rusești asupra Ucrainei, precum și că ar putea împiedica înaintarea Moscovei în Donbas.

Rusia a declarat stare de urgență la nivel federal

Rusia a declarat stare de urgență la nivel federal pentru regiunea de graniță Belgorod, care se află lângă Kursk, după ce o urgență la nivel regional a fost declarată cu o zi înainte.

Ministrul rus al Apărării, Andrei Belousov, a vorbit la o întâlnire cu oficiali militari și guvernatorul regional al Belgorodului și a spus că a fost pus în aplicare un plan pentru a asigura integritatea teritorială și protecția regiunilor de graniță.

„În primul rând, vorbim despre îmbunătățirea eficienței sistemului de comandă și control în cooperare cu alte agenții de aplicare a legii și administrația regiunii Belgorod”, a spus Belousov.

El a adăugat că măsurile includ „identificarea oficialilor responsabili, alocarea de forțe și fonduri suplimentare care vor fi trimise pentru îndeplinirea principalelor sarcini”.

Citește și: (VIDEO) Cinci persoane au fost acuzate de moartea lui Matthew Perry

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ar putea fi schimbat proiectul pentru complexul din Piaţa...

Un pas mic pentru proiectul Piaţa Veche, un pas...

ȘTIRI GdS