21.2 C
Craiova
joi, 12 septembrie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaUcraina a lovit un aeroport din Rusia aflat la 300 de kilometri de graniță

Ucraina a lovit un aeroport din Rusia aflat la 300 de kilometri de graniță

Ucraina a lovit joi baza aeriană Marinovka, din regiunea Volgograd (fostul Stalingrad), ca urmare a campaniei ambițioase a Kievului de a lovi ținte din interiorul teritoriului rus, relatează The Guardian.

Situat la circa 300 de kilometri de granița cu Ucraina, Marinovka este aeroportul de unde decolează circa 30 de avioane de luptă Su-34 și Su-35, modele care efectuează bombardamente regulate împotriva pozițiilor ucrainene de pe linia frontului, a declarat Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) pentru publicația Kyiv Independent. Nu este clar pentru moment câte avioane au fost avariate sau distruse.

„Este o tragedie gravă, oameni buni. Sunt lucruri serioase. Totul a luat foc. Și e fum. Totul explodează . Asta este”, spune un martor al exploziilor pe o filmare distribuită pe X de Ilia Ponomarenko, reporter de război care scrie pentru Kyiv Independent.

Muniția a continuat să explodeze timp de mai multe ore după atac

Potrivit The Guardian, localnicii au spus că s-au produs o serie de explozii. Muniția a continuat să explodeze timp de mai multe ore după atac, în timp ce un nor imens de fum negru înghițea zona.

Baza aeriană se află la circa 70 de kilometri de orașul Volgograd, fostul Stalingrad in perioadă sovietică, loc unde s-a desfășurat bătălia de la Stalingrad, punct crucial al celui de-al Doilea Război Mondial și una din cele mai sângeroase bătălii din istoria umanității.

Citeşte şi: Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS