19.2 C
Craiova
sâmbătă, 14 septembrie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaPreședintele Volodimir Zelenski a anunțat că Ucraina a dezvoltat prima rachetă balistică

Președintele Volodimir Zelenski a anunțat că Ucraina a dezvoltat prima rachetă balistică

Președintele Volodimir Zelenski a anunțat marţi că Ucraina a dezvoltat prima rachetă balistică, relatează Ukrainska Pravda

În urmă cu 2 zile, liderul de la Kiev a declarat că armata sa are o nouă armă, o dronă-rachetă de producţie proprie, numită Palianîţia potrivit observatornews.ro.

Ucraina continuă să își dezvolte complexul militaro-industrial

Președintele Volodimir Zelenski a anunțat marţi în cadrul unei conferințe de presă că Ucraina continuă să își dezvolte complexul militaro-industrial care a creat prima rachetă balistică.

 „Ce alte evoluții mai sunt în Ucraina? Ei bine, mi se pare prea devreme să vorbesc despre asta, dar… A avut loc un test pozitiv al primei rachete balistice ucrainene. Felicit complexul nostru militaro-industrial pentru acest lucru”, a transmis Zelenski. 

Armata ucraineană a lovit Rusia pentru prima dată cu o nouă armă

Liderul de la Kiev a adăugat că nu poate oferi mai multe detalii despre rachetă, dar a decis să facă anunţul pentru ca societatea să-i poată aprecia „pe cei care lucrează 24/7 în întreprinderile de apărare”. 

Zelenski a anunţat pe 24 august că armata ucraineană a lovit Rusia pentru prima dată cu o nouă armă, racheta – dronă Palianîţia.  Zelenski susţine că noua clasă de arme ucrainene a fost utilizată pentru o lovitură de succes asupra unei ţinte din Rusia, dar nu a spus unde.

Citeşte şi: Vâlcea: Ministrul Familiei, Natalia Intotero, rănită în accidentul de la Racoviţa

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS