14 C
Craiova
marți, 17 septembrie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaUn mort în atacurile cu drone ucrainene asupra Rusiei

Un mort în atacurile cu drone ucrainene asupra Rusiei

Oficialii ruși spun că au doborât peste noapte 144 de drone ucrainene în întreaga țară într-un val de atacuri care au ucis o femeie. Au fost incendiate clădiri rezidențiale și au oprit zborurile la Moscova.

Guvernatorul Moscovei, Andrei Vorobyov, a declarat că mai multe apartamente din două blocuri înalte din Ramenskoye din regiunea Moscovei au fost incendiate.
Vorobyov a spus că o femeie de 46 de ani a murit și trei persoane au fost rănite în Ramenskoye. 43 de persoane au fost evacuate în centre de cazare temporară.

Ucraina nu a comentat până acum atacurile. Ministerul rus al apărării a declarat marți că dintre cele 144 de drone pe care apărarea sa antiaeriană le-a interceptat, jumătate se aflau în regiunea de frontieră de vest Bryansk, 20 la Moscova și 14 peste regiunea Kursk.

Presa de stat a raportat că grevele au închis patru aeroporturi din Moscova și au fost suspendate peste 30 de zboruri interne și internaționale care deservesc capitala Rusiei.

Apărarea aeriană ucraineană a doborât 38 din 46 de drone de atac de tip Shahed lansate de Rusia

Autoritatea de aviație a Rusiei, Rosaviatsia, a confirmat marți dimineață pe Telegram că trei dintre aeroporturi – Domodedovo, Jukovsky și Vnukovo – și-au reluat operațiunile. Forțele aeriene ucrainene au declarat pe Telegram că apărarea sa aeriană a doborât 38 din 46 de drone de atac de tip Shahed lansate de Rusia.

Au fost doborâte în mai multe regiuni și orașe, inclusiv Kiev, Odesa, Herson, Sumy, Harkov și Poltova, potrivit BBC.

Forțele aeriene au adăugat că Rusia a lansat și o rachetă balistică Iskander-M și o rachetă aer-solă Kh-31.

Ucraina și Rusia lansează în mod regulat raiduri cu drone peste noapte pe teritoriul celuilalt.

Cel mai recent val de lovituri cu drone vine în timp ce Moscova pretinde câștiguri în estul Ucrainei.

Duminică, Rusia a declarat că a preluat controlul asupra satului Novohrodivka, la doar 10 km de orașul cheie Pokrovsk. Kievul nu a comentat, dar surse au declarat pentru BBC că forțele ucrainene s-au retras de acolo.

Până acum, în această lună, Rusia a lansat un val de lovituri mortale asupra Lviv, Poltava și Harkov.

Citește și: Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS